Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Persoonlijk 12 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Trouble in paradise? Experts geven liefdesadvies waar ieder koppel iets aan heeft!

Liefde gaat niet altijd over rozen, elke relatie heeft ups and downs. Trouble in paradise? Liefde gaat helaas niet altijd over rozen. Maar met dit relatieadvies blazen jullie hoe dan ook nieuw leven in jullie relatie!

1. Terug in de tijd

De eerste date, de eerste kus, jullie eerste kerst samen… Denk eens terug aan de prille dagen van jullie relatie. Waarom zijn jullie voor elkaar gevallen? Wat maakte dat jij vlinders in je buik had? Door hier samen over na te denken, kunnen jullie de vonk van vroeger terugkrijgen. Jullie kunnen zelfs een stapje verder gaan door echt terug te gaan in de tijd. Herbeleef jullie allereerste afspraakje en pik de dingen op die jullie vroeger samen deden. Jullie zullen merken dat de vlinders binnen no time terugkeren.

Lees ook: Verliefd of liefde: Het verschil tussen vlinders en houden van

2. Oude koeien

Oude koeien uit de sloot halen is nergens goed voor.  Als je blijft piekeren over het verleden en het steeds omhoog brengt lopen jullie als het ware in cirkeltjes. Jezelf vasthouden aan het verleden zorgt er daarom alleen maar voor dat jullie niet naar de toekomst kunnen kijken. Wrok is zelfs funest voor je relatie. Jullie moeten elkaar vergeven, zodat jullie op een gezonde manier vooruitgang kunnen boeken.

3. Fases

Alle relaties gaan door bepaalde fases. Wanneer jullie van de roze wolk afkomen, voelen jullie je steeds comfortabeler met elkaar. Jullie worden naast geliefden ook vrienden en denken vervolgens na over een toekomst samen. Dit wil echter niet zeggen dat jullie elkaar door en door kennen. Jullie leren in iedere fase nieuwe dingen over elkaar en over jullie relatie. Heb geduld met elkaar en accepteer het feit dat jullie continu voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

4. Interesses

Een simpele, maar effectieve manier om jullie relatie gezond te houden is door jullie eigen ding te doen. Het is niet gezond om iedere minuut van de dag met elkaar te spenderen. Natuurlijk het fijn als jullie interesse tonen in elkaars hobby’s. Maar geef elkaar ook de ruimte om te ademen. Op deze manier leggen jullie de focus op iets anders dan jullie problemen en hebben jullie iets leuks om over te kletsen!

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen liefdesadvies? Deze activiteiten versterken je relatie!

5. Empathie

Als je je relatie healthy wil houden, zoek dan naar manieren om empathie naar elkaar te tonen. Probeer jezelf vaker in de schoenen van je partner te verplaatsen en laat zien dat je zijn gevoelens en gedachtes respecteert en waardeert. Dit zit ‘m zowel in de kleine als grote dingen, zoals vragen hoe zijn dag was en moeite doen om hem te begrijpen.

6. Intimiteit

Aan het begin van jullie relatie konden jullie niet van elkaar afblijven. Dat is nu wel minder. Vooral wanneer het niet goed loopt tussen twee geliefden zijn zij geneigd om fysiek contact te vermijden. Maar dit werkt juist averechts! Zelfs de kleinste vorm van intimiteit brengt jullie dichter tot elkaar. Of dit nu een knuffel, een kus of vrijpartij is; raak elkaar aan!

7. Therapie

Hebben jullie werkelijk waar alles geprobeerd om jullie relatie op de rails te krijgen, maar wil niets baten? Als jullie echt bij elkaar willen blijven is relatietherapie een slim idee. Een professioneel bekijkt jullie situatie vanuit een andere hoek, wat zorgt voor nieuwe inzichten. It’s worth a try! 

Lees ook: Als deze 7 dingen in je relatie niet (meer) leuk zijn is het geen goed teken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme