Zóveel extra calorieën krijg je binnen na een avondje drinken

Is er iéts lekkerder dan na een (uit de hand gelopen) vrijdagmiddagborrel je tanden zetten in een druipende burger, of, als je echt van God los gaat, een kapsalon waar je nog dagen knoflook-oprispingen van hebt? Ongetwijfeld, maar de avonden die eindigen bij Friet van Piet of Falafel City zijn over het algemeen wel memorabel.

800 calorieën

En dan de minder gezellige boodschap: daar staat tegenover dat je een hele klap extra calorieën naar binnenschuift. Want jawel, daar is onderzoek naar gedaan. En als je het dan per se wil weten: een snack na een avond stappen loopt al snel op tot 800 extra calorieën. Dat is geen snack meer, maar een volwaardige maaltijd. En een stevige ook.

Hongergevoel

In de McDonalds consumeert de gemiddele vrouw gemiddeld 750 calorieën aan Big Macs en McFlurries. Onder mannen ligt dat aantal op 816 calorieën. Er is een reden waarom je het gevoel hebt dat je na een avond stappen een paard op kan. Alcohol triggert (onterecht) een hongergevoel, waardoor je oprecht gelooft dat je moét eten. En wel nu. Hoewel er onderzoeken zijn die claimen dat zout goed is tegen een kater omdat je lichaam zo vocht vasthoudt, zijn Franse frietjes waarschijnlijk niet de verstandigste optie. Maar ja, wie wil er altijd alleen maar verstandig zijn?

Reageer op artikel:
Zóveel extra calorieën krijg je binnen na een avondje drinken
Sluiten