Het beste nieuws van vandaag: de Fabeltjeskrant komt terug

Over een tijdje zal het bekende ‘Hallo meneer de uil, waar brengt u ons naartoe?’ weer uit menig televisie schallen. Jawel, de Fabeltjeskrant komt terug op de buis.

Fabeltjeskrant

Het is alweer vijftig jaar geleden dat de Fabeltjeskrant voor het eerst op de Nederlandse televisie kwam (yes, we know, een eeuwigheid geleden). De kinderserie belooft net zo leuk te worden, maar zal net even in een ander jasje zitten. Eentje die helemaal bij het jaar 2017 past.

LEES OOK: 10 kinderfilms en -series die jij ook leuk vindt: beloofd!

3D

Want Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf en Willem Bever zullen namelijk te zien zijn in 3D. Niet getreurd, de beesten zijn net als vroeger nog steeds van vilt. We moeten er alleen een beetje geduld voor hebben, want de eerste aflevering zal pas in oktober volgend jaar te zien zijn. Dit is een half uur durende special en vanaf 2019 zal Meneer de Uil dagelijks voorlezen uit de Fabeltjeskrant.

Grote Dierenbos

Voor wie de serie niet kent: in elke uitzending leest Meneer de Uil een nieuwtje voor uit de Fabeltjeskrant. Daarin staat precies vermeld hoe het met de dieren in het Grote Dierenbos is gesteld. De Fabeltjeskrant werd op 29 september 1968 voor het eerst uitgezonden en was een groot succes. In 1985 produceerde Loek de Levita een reeks nieuwe afleveringen, die opnieuw een daverend succes waren. Robin de Levita, zijn zoon, die deze reeks gaat produceren, hoopt daar ook nu weer op.

Haha, echt deze plaatjes van ‘foutjes’ in tekenfilms zijn hilarisch

Reageer op artikel:
Het beste nieuws van vandaag: de Fabeltjeskrant komt terug
Sluiten