Fabeltjesland: Eten na acht uur ‘s avonds maakt je dik

Omdat je lang niet alles moet geloven wat er gezegd wordt, helpen wij wekelijks een hardnekkige fabel de wereld uit. Deze week: Eten na achten maakt je dik.

Prop jij nog even snel je pastaatje naar binnen voor het achtuurjournaal begint, omdat je de kilo’s er in gedachten al aan ziet vliegen? Hou daar maar mee op, want het is totale onzin dat je van alles wat je na 20.00 uur eet dik wordt omdat je de calorieën dan niet meer zou verbranden. Het gaat er namelijk niet om dát je eet, maar om wát je eet en wanneer.

Timing is alles

In mediterrane landen eten de meeste mensen vrijwel altijd tussen acht en tien uur ‘s avonds. Die mensen hebben niet meer overgewicht dan de inwoners van ons land. Dat heeft alles te maken met timing. Wij Nederlanders hebben onze derde, en laatste grote maaltijd vaak al om zes uur ‘s avonds achter de kiezen, dus is alles wat je daarna eet extra. Acht uur is vaak de uitgelezen tijd voor thee met koekjes of een bakje chips bij je lievelingsserie. Dat zijn dus wél dikmakers, omdat je ze na je avondmaaltijd eet. Beter kun je dan voor een bakje magere yoghurt of wat fruit gaan. Het heeft dus niks te maken met de tijd, maar met de timing van je eetmomenten.

Haal deze 15 dingen in huis voor een gezond eetpatroon >

Reageer op artikel:
Fabeltjesland: Eten na acht uur ‘s avonds maakt je dik
Sluiten