Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 14 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Met deze fantastische collectie steun je onderzoek naar immuuntherapie

Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis heeft de krachten gebundeld met ontwerper Fabienne Chapot. Het merk ontwierp een speciale lion collection om onderzoek naar immuuntherapie te ondersteunen. 

Onderzoek

Bijzonder: de volledige opbrengst van de collectie gaatnnaar belangrijk onderzoek omtrent immuuntherapie. Het Antoni van Leeuwenhoek loopt hier wereldwijd in voorop. Immuuntherapie is een kankerbehandeling waarbij het afweersysteem van een patiënt wordt geactiveerd en sterk genoeg is om de kanker zelf op te ruimen. De effectiviteit van deze behandeling werd al aangetoond bij huid- en longkanker. Omdat er nog veel meer regelmechanismen in het afweersysteem actief zijn, kunnen ook immuuntherapieën worden ontwikkeld voor andere kankersoorten. Dat is een kwestie van tijd, onderzoek én geld voor financiering van dat onderzoek.

Fabienne Chapot

Daarom heeft het Van Leeuwenhoek de handen ineengeslagen met Fabienne Chapot. Zij ontwierp een collectie met handgeschilderde leeuwen die prijken op een T-shirt, toilettas, telefoonhoesje, portemonnee, sleutelhanger en ‘The Perfect Blouse’. De Fabienne Chapot Lion Collection is een jaar lang te koop en de totale opbrengst hiervan gaat naar dit onderzoek. Op 24 november 2018 wordt tijdens het DNA Gala de opbrengst bekendgemaakt.

Een collectie om wild van te worden en tegelijkertijd een belangrijk doel steunen? Dat hoef je ons niet twee keer te zeggen. Roarrr, hebben!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme