De app FaceApp is een hype, maar hoe betrouwbaar is het eigenlijk?

Het kan je niet zijn ontgaan, je hoeft Instagram of Facebook maar te openen of er verschijnen foto’s van je vrienden die er ineens jaren ouder uitzien. Dat doen ze met de app FaceApp.

Toch moet je er ook voorzichtig mee zijn, waarschuwt NOS: er worden namelijk vraagtekens gezet bij de manier waarop de app omgaat met je privacy.

Gegevens delen

Zo staat er bijvoorbeeld in de privacy overeenkomst dat je informatie niet mag worden gedeeld met derden, maar vervolgens staat er dat het wel met ‘affiliates‘ mag worden gedeeld. NOS sprak jurist Charlotte Meindersma en zij zegt over deze informatie dat de app beweert je data niet te verkopen, maar dat kunnen ze omzeilen door bedrijven affiliates te noemen. Het is dus niet duidelijk genoeg wat er met jouw informatie gebeurd in de app. Bovendien geldt de Europese wetgeving niet voor deze app, omdat de app ontwikkeld is door het Russische bedrijf Wireless Lab.

Wat kunnen ze met je foto doen?

Het is dus onduidelijk wat de app met je informatie doet, en dat is misschien al reden genoeg om er voorzichtig mee om te gaan. Heb je hem al wel gebruikt? Dan ben je in principe al te laat, want je gezicht is al opgenomen in de database. In het artikel van NOS is te lezen dat je gezicht terecht zal komen in een database met duizenden andere gezichten. Vervolgens wordt je gezicht verhandeld met andere bedrijven.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
De app FaceApp is een hype, maar hoe betrouwbaar is het eigenlijk?
Sluiten