Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 26 jun 2016

Facebook heeft nu een héél handige functie toegevoegd voor vrouwen

Dat Facebook slechts een manier is om te netwerken (of je nieuwe vlam te bespieden) is verleden tijd. Gezien de hoeveelheid tijd die we erop spenderen is het niet gek dat ze veelal investeren in e-commerce. Tot grote irritatie van velen. Maar niet altijd, want -goed nieuws!- nu kun je meer dan 900 lippenstiften virtueel testen én kopen.

Ze noemen de digitale service ‘beauty advisor‘ en het werkt vrij makkelijk. Ga naar Facebook Messenger en klik op het icoontje rechtsboven in beeld om een nieuw bericht te starten. Typ vervolgens ‘Modiface’ als degene aan wie je het bericht wil schrijven. Klik daarna op ‘starten’ waarna je een aantal vragen moet invullen. Daarna kan het shoppen beginnen. En dan praten we gewoon even over zo’n 900 verschillende lippenstiften van 70 verschillende merken.

Selfie

Het werkt eigenlijk hetzelfde als in de winkel. Je kiest welke kleur of welk merk je wil en de app geeft je vervolgens een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Maak daarna een selfie, waarop je zoveel kleuren kunt uitproberen als je wil.

Er moet nog wel flink geschaafd worden aan de functie, zo zijn een aantal bekende merken nog niet beschikbaar zoals MAC en Chanel. En er wordt ook niet gevraagd wat je van de kleur vindt, zo moet je gewoon een nieuwe kleur intypen wanneer je niet tevreden bent met je huidige keuze. De app is niets vernieuwend op zich, maar wel dat het nu via Facebook verloopt. Zal dit het begin zijn van nog veel meer (beauty)diensten via sociale media?

Wat vind jij van deze nieuwe functie? Laat het ons weten op Facebook!

Deze vrouwen dragen niet zomaar rode lippenstift>

Reageer op artikel:
Facebook heeft nu een héél handige functie toegevoegd voor vrouwen
Sluiten