Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 14 dec 2017

Met deze nieuwe ‘app’ van Facebook kan je kind veilig berichten sturen

Kinderen krijgen op een steeds jongere leeftijd een smartphone. Hartstikke handig, want zo ben je altijd met ze in contact. Maar je hebt vaak geen idee wat ze nog meer uitspoken op die telefoontjes van ze. Met deze nieuwe optie op Facebook, weet je in ieder geval zeker dat ze veilig chatten.

Chatten

De optie heet Messenger Kids en is tamelijk geniaal. Je kunt de optie op je eigen Facebook-account installeren en op die manier in de gaten houden met wie je kind berichtjes uitwisselt. Voordat je kind met iemand kan chatten, moet jij als ouder eerst toestemming geven. Geef je die niet, kan er niet gechat worden. Dat klopt, je hebt volledige controle.

Toestemming

De Messenger Kids is – helaas voor Android-gebruikers – alleen nog maar beschikbaar voor Apple en kan tot nu toe alleen gebruikt worden bij kinderen van zes tot elf jaar oud. De optie is makkelijk te gebruiken (ook voor kinderen) en bevat geinige filters en smileys. De app kan zowel op de telefoon van ouders als van kinderen worden gebruikt en ouders kunnen via hun eigen account meekijken op het account van de kinderen.

Downloaden Facebook messenger kids

Naast chatten biedt de ‘app’ ook de optie om te videochatten of om een groepsgesprek te voeren. Uiteraard alleen als dit goedgekeurd is door de meekijkende ouder. Ben je nieuwsgierig geworden? Download de app dan hier. Hij is gratis!

Sidenote: de kritiek op deze nieuwe functie is wel dat Facebook probeert om kinderen in te lijven op hun platform, dat natuurlijk vooral ook draait om geld verdienen. Terechte zorgen dus, hoewel de tijd niet te stoppen is en onze kinderen waarschijnlijk toch wel alle sociale media op hun smartphone gaan installeren. OP deze manier heb je als ouders wel controle en jij bent uiteindelijk degene die bepaald wat wel mag en wat niet.

Dit is waarom je nooit je telefoonnummer aan Facebook moet koppelen

Reageer op artikel:
Met deze nieuwe ‘app’ van Facebook kan je kind veilig berichten sturen
Sluiten