Body 4 apr 2014 Muriel Oonincx

Facebookvrienden merken oogziekte op

Als je je afvraagt of het posten van foto’s van je jonge kinderen wel goed is, dan zal dit verhaal je overtuigen van een volmondig JA. Tara Taylor, een Amerikaanse moeder zette een foto van haar 3-jarige dochtertje op facebook. Vrienden zagen dat het oog van Rylee er gek uitzag en spoorden Tara aan om naar de dokter te gaan.

De opmerkzame vrienden vonden dat het linkeroog van Rylee een wel heel vreemde glans liet zien. De meeste mensen zouden denken dat het door de flits van de camera komt, maar ze vertrouwden het niet. Tara besloot ermee naar de dokter te gaan, die de zeldzame ziekte van Coats constateerde.

Schermafbeelding 2014-04-04 om 08.53.16

Diagnose moeilijk

De ziekte van Coats is een oogaandoening die blindheid kan veroorzaken als het niet in een vroeg stadium wordt aangepakt. De ziekte ontdekken is heel moeilijk, vooral bij kinderen omdat zij niet zo snel zullen zeggen dat er iets mis is. Kinderen compenseren ongemak en zwijgen er vaak over. Als de diagnose vroeg gesteld wordt kan de behandeling goed aanslaan en voorkom je mogelijke blindheid.

Schermafbeelding 2014-04-04 om 08.53.39

Lachen

Moeder Tara en Rylee kunnen in ieder geval opgelucht ademhalen en lachen, want dankzij facebook en een paar opmerkzame vrienden is hen een hoop leed bespaard.

Famme zegt LIKE!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Facebookvrienden merken oogziekte op
Sluiten