Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 4 apr 2014

Facebookvrienden merken oogziekte op

Als je je afvraagt of het posten van foto’s van je jonge kinderen wel goed is, dan zal dit verhaal je overtuigen van een volmondig JA. Tara Taylor, een Amerikaanse moeder zette een foto van haar 3-jarige dochtertje op facebook. Vrienden zagen dat het oog van Rylee er gek uitzag en spoorden Tara aan om naar de dokter te gaan.

De opmerkzame vrienden vonden dat het linkeroog van Rylee een wel heel vreemde glans liet zien. De meeste mensen zouden denken dat het door de flits van de camera komt, maar ze vertrouwden het niet. Tara besloot ermee naar de dokter te gaan, die de zeldzame ziekte van Coats constateerde.

Diagnose moeilijk

De ziekte van Coats is een oogaandoening die blindheid kan veroorzaken als het niet in een vroeg stadium wordt aangepakt. De ziekte ontdekken is heel moeilijk, vooral bij kinderen omdat zij niet zo snel zullen zeggen dat er iets mis is. Kinderen compenseren ongemak en zwijgen er vaak over. Als de diagnose vroeg gesteld wordt kan de behandeling goed aanslaan en voorkom je mogelijke blindheid.

Lachen

Moeder Tara en Rylee kunnen in ieder geval opgelucht ademhalen en lachen, want dankzij facebook en een paar opmerkzame vrienden is hen een hoop leed bespaard.

Famme zegt LIKE!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Facebookvrienden merken oogziekte op
Sluiten