Janne Vogel
Janne Vogel Columns 27 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Fam: ‘Of je het nu wil of niet, je zult deelnemen aan de mamabingo’

Columnist Fam (what’s in a name) is getrouwd met Roger en heeft twee zoontjes: Lasse (5) en Perre (2). Is naast rasechte Limburgse (dus rijstvlaailover). Is docent Media en Marketing én communicatieadviseur. Neemt geen blad voor de mond en schrijft het liefste alsof ze praat met één van haar vriendinnen, zonder filter.

Column: Mamabingo

Er is een spel waar je als moeder automatisch aan mee gaat doen. Het spel begint wanneer er meerdere kinderen ergens samen zijn. Hun ouders zitten ook samen, maar apart van de kinderen. Dan begint, of je nu wilt of niet, de mamabingo.

Mamabingo is een spel dat je niet wilt winnen. Ik in elk geval niet, terwijl ik normaal gesproken bloedfanatiek ben. Mamabingo kent meerdere spelsituaties en het aantal deelnemers is onbeperkt. Enige voorwaarde is dat er ergens op de locatie een kind van je rondloopt.

Spelsituatie 1: janken

Je zit samen met een aantal moeders koffie te drinken in een horecagelegenheid. Laten we zeggen; een terras. Met ernaast een speeltuintje. Opeens klinkt er hard gekrijs. Écht hard. Dan springen alle moeders overeind en zoeken hun eigen kind. De moeder naast me is de klos, het is haar dochtertje die erin geslaagd is van de verkeerde kant van de glijbaan te vallen. Gelaten laat zij haar verse, hete cappuccino achter om haar dochter te troosten en te checken op ernstige wonden. Tada: zij wint de mamabingo!

Spelsituatie 2: grote boodschap.

Je bent op een verjaardagsfeest. Laten we zeggen van de buurvrouw. Alle buurtkinderen spelen samen een vaag spelletje dat het midden houdt tussen verstoppertje en tikkertje. De moeders drinken een lekker wijntje en snoepen van de lekkere hapjes. Ineens begint er een mama te snuiven: ‘Ik ruik poep’… Dan begint van het ene op het andere moment een aparte choreografie. Elke moeder tilt haar nog niet zindelijke kind(eren) op en neemt een flinke snuif tussen de billen. Ik ben de klos: mijn zoon heeft een nummer 2 gedaan. Hoera: ik win de mamabingo. De andere moeders gaan opgelucht weer aan de wijn: de gelukkige verliezers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme