Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 1 dec 2017

Moeder vraagt haar familie om bijdrage van 30 euro voor het kerstdiner

December is de duurste maand van het jaar. De Britse Gemma Andrews vindt het dan ook niet meer normaal dat ze haar familie om een bijdrage vraagt wanneer ze bij haar thuis komen om Kerst te vieren. 

Duur geintje

Gemma is moeder van vier en in verwachting van de vijfde. Ze kookt al tien jaar op rij het kerstdiner voor familie en vrienden omdat haar zoon verschillende voedselallergieën heeft. Om er zeker van te zijn dat hij geen verkeerde dingen eet, bereidt ze liever alles zelf. Koken voor 16 man is echter een duur geintje. Zeker nu er steeds meer kinderen in de familie zijn die ook alcohol mogen drinken. Ze schroefde daarom de bijdrage die ze vraagt op van tien pond naar veertig pond (ongeveer dertig euro) dit jaar.

Reacties

Gemma vertelde over haar kersttraditie in de talkshow This Morning. Op Twitter regende het vervolgens verontwaardigde reacties. Van ‘belachelijk!’, tot ‘deze dame is de echte betekenis van Kerstmis vergeten’ en ‘voor dat geld ga ik liever uit eten’. Maar: is het wel echt zo belachelijk?

Open huis

Volgens de moeder heeft niemand in haar familie problemen met de bijdrage. Sterker nog: het was het idee van de grootouders van haar man. ‘Het is bij ons letterlijk open huis van tien uur ‘s ochtends tot tien uur ‘s avonds.’ De regeling werkt zo goed dat zelfs haar ex-man en zijn nieuwe familie Kerst met hen vieren. Bovendien: Gemma doet niet alleen de inkopen, maar staat ook de hele dag in de keuken om een kerstdiner in elkaar te draaien.

Scrooge

Toch zijn er ook nog een hoop mensen die haar ‘Scrooge’ noemen. Wat vind jij: vraagt deze moeder een exorbitante bijdrage of is het niet meer dan terecht dat ze voor alle kosten en inspanningen wat terug verwacht? Praat met ons mee op Facebook. Mila Kunis en Ashton Kutcher besloten ze hun kinderen dit jaar helemaal geen kerstcadeaus te geven. Hebben ze een punt?

Babble

Reageer op artikel:
Moeder vraagt haar familie om bijdrage van 30 euro voor het kerstdiner
Sluiten