Sherita Jager
Sherita Jager | LinkedIn Kids 6 jun 2019

Leuk! Geef opa en oma een familie-magazine van jouw online leven

Briefpost is dé oplossing om opa’s en oma’s op de hoogte te houden van jullie leven. Die leuke foto’s van de kids, of de te gekke vakantiekiekjes? Met Briefpost krijgen de Instagram- en Facebookloze opa’s en oma’s een papieren versie van jouw social leven thuisgestuurd. Als dat niet handig is!

Op de hoogte blijven

De twee jonge ondernemers Tijs Peters en Cem Sahin merkten dat hun oma’s nogal achterliepen. Zo zonder Instagram en andere social media hadden de arme grootouders geen idee wat er allemaal in het leven van de kleinkinderen speelden. ‘Toen we voor het eerst een persoonlijk tijdschrift maakten voor onze grootouders werd al vrij snel duidelijk hoe groot de impact was. Nadat we hierover in gesprek gingen, merkten we dat onze eigen opa’s en oma’s niet de enige konden zijn.’

LEES OOK: 6 bewezen voordelen van het zijn en hebben van een opa en oma

Zo werkt het

Briefpost maakt een Whatsappgroep voor jou en de hele familie aan. Iedereen kan daar zijn of haar foto’s indelen. Als je geen tijd of zin hebt om mee te werken, kun je ze ook toestemming geven om je Instagram of Facebook leeg te plukken. Grenzen aangeven mag ook, want opa en oma hoeven natuurlijk niet alles te zien. Zodra de foto’s zijn gekozen komen er onderschriften bij, en wordt het tijdschrift per post opgestuurd.

Een wereld van verschil

‘Wat ons het meest opviel is dat de ouderen die niet actief zijn op social media echt geen idee hebben wat ze missen. De meesten begrepen het fenomeen social media niet en soms was er zelfs afkeer tegen. Op het moment dat we verder vroegen hoe ze het vonden om meer verhalen en foto’s te zien van hun familieleden werd 90% van de ondervraagde super enthousiast.’

LEES OOK: Nieuw onderzoek zegt: kinderen moeten meer tijd doorbrengen met hun opa en oma

Maandelijks of een eenmalige uitgave

Je kunt kiezen uit maandelijkse tijdschriften, maar ook uit een eenmalige uitgave. De tijdschriften zijn van A5 formaat en hebben, afhankelijk van de uitgave, zo’n 16 tot 26 pagina’s vol met foto’s en verhalen. ‘We sturen de post alleen naar opa en oma. De rest van de familie komt dan vanzelf, want die willen het ook zien. Je kunt samen door het magazine bladeren, en hebt nieuwe gespreksstof,’ vertelt Tijs.

Reageer op artikel:
Leuk! Geef opa en oma een familie-magazine van jouw online leven
Sluiten