Janne Vogel
Janne Vogel Kids 31 aug 2018

Familieavond! De leukste bordspellen voor kinderen van alle leeftijden

Mensen gaan al eeuwenlang met z’n allen rond de tafel om een spelletje te spelen. Anno 2018 zijn er een hoop leuke bordspellen op de markt, waar jong en oud aan kunnen deelnemen. We verzamelden de leukste bordspellen voor kinderen, ideaal voor de wat koudere, regenachtige dagen.

Weer eens iets anders dan Netflix en gegarandeerd een succes. Kies hieronder je favoriet!

1. Party & Co Disney bordspel (vanaf 4 jaar)

Deze versie van Party & Co is volgens de makers geschikt voor mensen van 4 tot 99 jaar, maar van ons mogen personen die de honderd zijn gepasseerd ook nog uitgebreid meedoen. Tijdens het spel voer je grappige opdrachten uit om zoveel mogelijk punten te scoren. Er worden teams gevormd en er zijn onderdelen als ‘Wat doe ik na?’, ‘Tekenen en raden’ en ‘Wie ben ik?’ De disneyfiguren op het bord en de kaartjes maken het feestje compleet. Snacks op tafel en spelen maar!

€25,99 via Intertoys

2. Mijn eerste doolhof (5-8 jaar)

Dit spel vereist een hoop aandacht van de kleinste spoken. In het doolhof blijft niets zoals het was; de gangen en muren verschuiven steeds! Door de kaartjes te verschuiven ontdek je de geheimen die achter de dikke muren verstopt zijn. De nieuwe wegen die ontstaan leiden je naar verborgen schatten…
Deze versie is speciaal in elkaar gezet voor jongere kinderen, maar bevat extra regels om het spel steeds een stukje lastiger te maken. Geschikt voor 2-4 spelers.

€18,99, via Intertoys

3. Toren van Pisa (5-8 jaar)

Dit is een klassieker. Als de toren eenmaal uit balans raakt, dan is er geen houden meer aan…
Geschikt voor 2-4 spelers.

€16,99, via Bol.com

4. Halli Galli Junior (vanaf 4 jaar)

Wie nog niet bekend is met Halli Galli, moet vandaag nog naar de winkel. Dit reactiespelletje is zenuwslopend en tegelijkertijd heel grappig en gezellig. Halli Galli Junior is een vereenvoudigde variant van het bekende ‘volwassen’ spelletje met de bel, en daardoor al geschikt voor heel jonge kinderen. Volgens de adviesleeftijd is het spelletje voor kinderen vanaf 4 jaar goed te volgen.

14,99, via Intertoys

5. UNO Junior (vanaf 3 jaar)

De makers van het beroemde spelletje UNO hebben ook een variant voor de allerkleinsten. UNO Junior is al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar! De meeste kinderen zijn dol op het spelletje en een potje UNO is nog leerzaam ook. Aanschaffen, die kaarten.

€9,19, via Bol.com

6. Stef Stuntpiloot

Stef is niet bang voor wat uitdaging en stunt en duikt maar raak in zijn vliegtuig. Wanneer je de standaard aanzet begint Stef te draaien. Het is de bedoeling dat je heb weg wipt om de kippen in je hok te beschermen, want als Stef een kipje raakt, is ze af! De speler die uiteindelijk de meeste kippen over heeft, wint. Een zenuwslopend spelletje voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

27,99, via Intertoys

7. Levensweg Junior (vanaf 5 jaar)

In Levensweg Junior kun je je eigen weg kiezen. Hij lijkt op de versie voor volwassenen, maar bevat veel coolere autootjes en attracties. Verzamel sterren en kijk hoe de actiekaarten en attracties je lot kunnen veranderen… De persoon die als eerst 10 sterren heeft verzamelt wint. Leuk voor kinderen vanaf 5 jaar.

€21,95, via Bol.com

8. Monopoly Junior

Dit spelletje mag uiteraard niet in onze selectie ontbreken. Monopoly Junior laat kinderen kennis maken met het wereldberoemde bordspel én leert ze omgaan met geld. Het spel is voorzien van eenvoudige spelregels en kan dan ook al gespeeld worden door kinderen vanaf 5 jaar. Veel speelplezier!

29,95, via Intertoys

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Familieavond! De leukste bordspellen voor kinderen van alle leeftijden
Sluiten