Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Persoonlijk 5 apr 2014
Leestijd: 4 minuten

Famme fatale: Eliëtte

Famme is gestart met de serie Famme Fatale! Regelmatig vind je hier interviews met interessante vrouwen die véél ballen in de lucht houden. First up: Eliëtte van Heusden.

Eliëtte van Heusden (41) is altijd bezig. Ze werkt 36 uur in de week als marketeer voor een grote verzekeraar en startte vorig jaar bobbi ravioli. Een kinderkledingmerk voor meisjes van 2 t/m 8 jaar wat al snel groter werd dan ze in eerste instantie had gepland. Daarnaast is ze mama van Bloeme en Ole en bijna 25 jaar samen met haar man Sven.

Het verhaal van bobbi ravioli?
‘Van kinds af aan ben ik bezig met dingen ontwerpen: van horloges tot kinderkleertjes. Daarom ben ik op een gegeven moment een cursus Illustrator gaan doen. Ik begon met het ontwerpen van prints op t-shirts, maar al snel werd dat een jurkjeslijn die ik liet produceren in Portugal. Een beperkte collectie, daar koos ik bewust voor omdat ik het naast mijn werk wilde doen en niet teveel wilde investeren. Maar toen werd het al vrij snel succesvol.’

Oh vertel…
‘Nou, ik was bijvoorbeeld helemaal niet van plan om in winkels te gaan verkopen, maar alleen via mijn webshop. Maar mensen zijn zo enthousiast en voor je het weet lig je in vijftien winkels. Maar die wil je naast je eigen webshop natuurlijk ook goed bedienen.’

En toen? Paniek?
‘Ik zit nu in tweestrijd. Gevoelsmatig wil ik mee met de groei, hoe leuk zou een jongenscollectie zijn? Maar als die er eenmaal is, moet je ook echt ieder halfjaar met een nieuwe collectie komen. Je kunt niet zeggen: ik heb dit seizoen even geen tijd voor een jongenslijn. Wil ik opschakelen? Moet er dan iemand bij? Zal ik een partner zoeken die er voor de helft in gaat zitten? Met dat soort vragen loop ik nu.’

En je huidige baan opzeggen?
‘Mijn eerste intentie was nooit ‘ik zet een bedrijf op zodat ik kan stoppen met mijn baan’. Daar vind ik hem veel te leuk voor, ook voor het contact met collega’s. Uiteindelijk zit ik toch ’s avonds alleen achter mijn computer. De combinatie van de twee bevalt me heel goed: met collega’s keihard aan een mooi project werken en in de avonduren en het weekend ontwerpen en creatief bezig zijn.’

Ondernemer, werknemer, moeder, partner, vriendin, dochter… Wat is het lastigste aan die rollen combineren?
‘Tijd! Ik moet iedere dag bedenken waar ik mijn tijd in stop. Als de kinderen lekker aan het knutselen zijn, zit ik ernaast te tekenen voor bobbi ravioli. Soms denk ik wel eens: hebben ze nu mijn onverdeelde aandacht? Gelukkig zeggen ze vaak dat ze het heel gezellig vinden en helpt Bloeme me regelmatig meedenken met nieuwe ontwerpen.’

Wat kunnen andere juggling moeders van jou leren?
‘Dat je ook momenten inplant dat je helemaal niet met werk bezig bent, maar alleen met de kinderen.’

Hoe zorg je voor balans?
‘*Begint te lachen* Uhm, goede vraag. Ik ben gestopt met hockeyen. Ik wil niet ook nog eens een oppas op zondag hebben, daarom ben ik gaan hardlopen. En ik doe iets minder in het huishouden. Als ik moet kiezen ga ik eerder knutselen met de kinderen dan het huis opruimen. Als het met de kinderen goed gaat, regel ik de rest er wel omheen.’

Lopen jouw kinderen er altijd heel fashionable bij?
‘Ik vind het best leuk als de kinderen er een beetje gezellig bij lopen, maar ik ben niet zo’n typ die daar de hele dag mee bezig is. Ik vind kleding heel leuk, maar ontwerpen en ondernemen is mijn passie.’

Wat is het leukste aan online ondernemen?
‘Ik stop er energie in, en weet precies wat eruit komt. Als ik ’s avonds zin heb om er een leuke actie uit te gooien, kan dat en zie ik meteen resultaat. En het contact met klanten is erg leuk. Ik krijg heel vaak privé-berichten van ‘kijk eens hoe mooi het jurkje staat, bedankt!’.’

Heb je nog wel tijd voor je partner, vrienden en familie?
‘Gelukkig denkt mijn man ook erg mee, dit is ook iets wat we voor een deel samen doen. Als hij het niks zou vinden, had ik hier nu niet gestaan. We zijn een goede mix. Familie en vrienden hebben een drukke agenda dus dat moeten we wel echt plannen. Maar daar maak ik graag tijd voor vrij.’

Heb je tips voor andere vrouwen die een bedrijf beginnen?
‘Volg je hart. Ik heb mensen in mijn omgeving gehad die heel stimulerend werkten, maar ook sceptische types. ‘Oh, weer zo’n moeder met een webshop. Doe het niet, het gaat toch niet lukken’. Er zijn zoveel vrouwen met een goed idee en die er vervolgens niks mee doen. Ik wil later niet denken: ik had een leuk plannetje, maar helaas heb ik het nooit geprobeerd. Ook al stop ik ermee, ik ga hier nooit spijt van hebben.’

bobbiravioli.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Famme fatale: Eliëtte
Sluiten