Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Columns 10 feb 2015

Famme is jarig en 1 jaar geworden!

Eén jaar. Een jaar. Een heel jaar. Wat begon als een idee, een goed idee is uitgegroeid tot een community met maandelijks 1 miljoen (soms 2 miljoen) unieke bezoekers. Famme is jarig en dat moet gevierd worden. Met een terugblik en een passend feestje. Lees je met me mee?

Op 10 februari 2014 zag Famme het levenslicht. Achter de schermen werkten we al even aan het neerzetten van een goede blog. Een online magazine. Zo noem ik het graag als bladenmaker. Maar wat wist ik nou? Het jaar ervoor (nog zo’n mijlpaal) verhuisde ik huis en haard naar Kaapstad voor de baan van de man. Ik zou gaan genieten van de kinderen. En dat deed ik.

Druk, balanceren en bordjes

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik combineerde mijn twee passies. Vrouw en moeder zijn en het vertellen en delen van verhalen die ertoe doen in ons leven. En zo ontstond Famme. Zoals dat gaat in een druk bestaan als moeder die continu balanceert en bordjes hooghoudt liet mijn eerste column een paar dagen (ahum een week om precies te zijn) op zich wachten.

En na drie weken raakten we (redacteur Els en ik) de jackpot! Met de blog ‘Wat niemand je verteld over het hebben van jongens’ hadden we onze eerste echte viral te pakken. ‘Viral, viral, wat is een viraal?’, riep ik nog. Maar de cijfers vertelden het verhaal. En Famme groeide. In medewerkers en in lezers. We werden geliked en gedeeld en één ding werd duidelijk. Jullie lezen graag en divers.

Over het moederschap, wat een jongensmoeder moet accepteren. Maar ook waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is. Jullie waren allemaal onder de indruk van de brief van een lerares over dat moeilijke kind en blogs die het zelfbeeld aan de kaak stellen scoorden bizar goed. Humor, emotie, zelfrelativering en een groot hart voor wat er om ons heen gebeurt. Daar draait het om in het leven van een Famme vrouw.

Leren, met vallen en opstaan

We ontdekten wat jullie leuk vinden, maar we werden ook op de vingers getikt als het flauw was of te cynisch. Dus we leerden, met vallen en opstaan en dat is een feest. Nu een jaar later kijken we terug en vooruit. Famme groeit door met jullie en dankzij jullie.

Winnen!

En wie jarig is trakteert! De komende weken geven we mooie cadeau’s weg, zoals deze bijzondere kinderwagen-combinatie van Green Tom. Cadeaus die passen bij wie we zijn. Moeder, vriendin, vrouw, individu en bovenal iemand die geniet van haar mooie, volle, drukke leven.

Hou Famme en onze Facebook in de gaten en ding mee naar een van de vele Famme-viert-1-jaar-prijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Famme is jarig en 1 jaar geworden!
Sluiten