Famme test: de nieuwe Miele W1-wasmachine

Afgelopen maand verhuisde Famme’s Muriel naar haar zesde en ja, laatste huis in vier jaar tijd. Als er iets is waar ze naar snakt, dan is het een huishouden dat op rolletjes loopt én meer tijd voor zichzelf overhouden. Laat Miele haar daar nou net een stuk in helpen.

Na heel wat omzwervingen heb ik de afgelopen maand mijn droomhuis betrokken. Het is het huis waar ik van mijn nulde tot twintigste woonde. En nu na ruim twintig jaar terugkeer. Mijn ouderlijk huis. Naast een hele hoop emotie en herinneringen aan vroeger is het na een grondige verbouwing echt ons grote gezinshuis geworden. We zijn erin getrokken met 6 huisgenoten en onze trouwe viervoeter Jacky (de ridgeback). Diverse ruimtes zijn aangepakt en qua voorzieningen hebben we niet beknibbeld. De keuken en bijkeuken zijn onze pièce de resistence en dé plek waar iedereen samenkomt.

Het huishouden draait letterlijk en figuurlijk de hele dag en staat nooit stil. Zo ook de was. Drie jongens, een grote hond (met pootafdrukken waar Freek een uur over zou kunnen praten), een man die van sporten houdt. En zelf doe ik ook regelmatig pogingen om een beetje fit te blijven (zie foto van Jacky & me). Je ziet de kilometer wapperende waslijn al bijna voor je. Elke dag draait ‘ie minstens twee keer en door alle huurhuizen en diverse wasmachines die daar bij hoorden is mij duidelijk geworden dat een goede wasmachine onontbeerlijk is. En zo kwam Miele in mijn leven. De vraag of ik wilde testen kwam precies op het juiste moment, omdat ik geen enkel huishoudapparaat meer in mijn bezit had na alle omzwervingen.

Wil jij de Miele W1-wasmachine ook testen? Dat kan! Onderaan het artikel vind je alle informatie over deelname.

De Miele W1 wordt letterlijk op de dag van mijn verhuizing bezorgd. Een transportbedrijf gespecialiseerd in het leveren van witgoed komt hem installeren en de heren feliciteren me met deze Rolls-Royce onder de wasmachines. ‘Mevrouw, hier zult u geen spijt van krijgen. Wat dit ding allemaal kan is onvoorstelbaar.’

Pure verwennerij

Ik laat me geduldig uitleggen wat alle functionaliteiten zijn en welke programma’s er zijn en kom erachter dat er wel drie mogelijkheden zijn voor het gebruik van wasmiddelen. Het bekende bakje voor elk wasmiddel, een speciaal bakje in het bakje voor CapDosing. CapDosing is een systeem met verschillende soorten caps voor bijzondere wassingen, zoals tere kleding en sportkleding, en heerlijk geurende wasverzachters.

Heb je hardnekkige vlekken, dan kun je je was ook een boost geven met een van de verkrijgbare caps (niet goedkoop, wel heel fijn voor af en toe). Pure verwennerij voor je kleding (en jezelf). De derde mogelijkheid is het ingenieuze TwinDos-systeem. Bij de machine wordt namelijk Miele-wasmiddel geleverd dat je onderin de wasmachine vastklikt. Voor de witte en voor de bonte was. Het automatische doseersysteem bestaat uit twee fasen en kiest aan de hand van het programma, de hoeveelheid was die je erin doet en de vervuilingsgraad zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel. Je hoeft dus niets te doen. En dat maakt het zuinig (geen scheut teveel!). Het wasmiddel is krachtig en precies afgestemd. De was komt er dan ook schoner uit dan ooit. Je hebt ook geen kans meer dat je te veel of te weinig wasmiddel gebruikt, wat slecht kan zijn voor de wasmachine. Het wasmiddel heeft overigens geen sterk aanwezige geur en daar moet ik even aan wennen, maar ik denk ook dat dat misschien helemaal niet nodig is.

Minder strijkwerk

Zoals met alles ontwikkel je meteen voorkeuren en naast mijn reguliere katoenwassen op 40 graden (het is overigens niet nodig om op hoge temperaturen te wassen, omdat de was schoner wordt en dat scheelt energie!) ben ik instant fan van de SteamCare-functie, met dit programma was ik de overhemden van de man, waardoor er tot wel 50% minder strijkwerk nodig is. Strijken, echt daar doe je mij geen plezier mee (niet dat ik het deed, want mijn knapperd strijkt zijn kleding zelf, dus ik doe hem een groot plezier met SteamCare). Ook de QuickPowerWash vind ik ideaal. Binnen een uurtje komt je lichtvuile was er weer stralend schoon uit.

Om nu niet 1.000 woorden kwijt te zijn aan alle specificaties (die vind je hier) en je aandacht te verliezen, som ik nog even op wat mij (en mijn gezin) opgevallen is aan de Miele W1:
TwinDos: de wasmachine kiest zelf de hoeveelheid en soort wasmiddel op basis van jouw programma en instellingen
QuickPowerWash: een snel programma van een uurtje, heel handig voor gezinnen
CapDosing: speciale capsules die extra goed voor je bijzondere was zorgen
SteamCare: het is bijna niet meer nodig om te strijken, alleen overhemden worden nog snel gestreken hier in huis

Conclusie

Ik heb besloten om de Miele wasmachine te kopen. Dat werd als optie aangeboden. Het trouwe beestje is niet goedkoop, maar het is zoals ze dat zo mooi noemen een diepte-investering. Als je eenmaal een Miele hebt gehad wil je nooit meer anders. Hij is zuinig, ontzettend gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat het wassen mij wekelijks uren minder tijd kost. Ik was bijna vergeten te zeggen dat hij ook muisstil is. Iets wat ik me plots besefte. Het zijn niet perse de allerleukste aankopen en het is natuurlijk even slikken. Maar als ik moet kiezen tussen een nieuwe bank en een nieuwe wasmachine dan kies ik toch voor het laatste. De hoezen van de bank gaan met alle vieze hondenpoten en kleddervingers gewoon nog even een paar jaartjes in de was.

Zelf uitproberen?
We geven een aantal lezeressen de kans om zelf de Miele W1-wasmachine te testen voor een periode van vier weken (periode: van 16 september tot en met 15 oktober). Als de wasmachine bevalt, kun je hem na de testperiode overkopen voor een speciale testersprijs. Vul je gegevens hieronder in en wie weet behoor jij tot gelukkigen.

Zelf uitproberen?
Het testpanel is geselecteerd. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven, helaas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Miele

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Famme test: de nieuwe Miele W1-wasmachine
Sluiten