Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 24 november 2015

Famme Test: Dít zijn de allerbeste eyeliners

Zouden we in werktermen spreken dan is de eyeliner onze vaste kracht. Ons werkpaard. Want zo tijdloos als wat, betrouwbaar en met slechts een streep en een knik heb je gelijk groots resultaat.

Het blijft overigens een kunst om de eyeliner zo mooi en strak mogelijk aan te brengen. We zijn allemaal wel bekend met het vlekken, ongelijke strepen, het moeilijke linkeroog of ‘t gekke penseeltje. Vaak tot grote frustratie en de bekende ‘panda-ogen’. Daarom nemen wij voor jou graag de proef op de som en kleurden een week langs onze ogen zwart.

Maaike test de Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner (Patina Ink)

Prijs €24,50

Wat voor soort eyeliner is het? De eyeliner lijkt een beetje op van die kinderverf.
Wat belooft het je? Het schijnt een langhoudende eyeliner te zijn, ik ben benieuwd.
Prettig om aan te brengen? Als ik het bijbehorende kwastje zie, breekt me eerlijkgezegd het zweet uit. Hoe moet kinderverf en een kwastje zorgen voor een mooi lijntje? Maar een wonder geschiedt: het is een heerlijk kwastje en de eyeliner blijkt meer een soort mousse/crème-achtige substantie dus supermakkelijk en scherp aanbrengt.
Kun je er makkelijk variaties mee aanbrengen? Volgens mij is deze van alle markten thuis. Toen ik een dikker lijntje aanbracht, ging dat met gemak.
Blijft-ie de hele dag goed zitten en is het waterproof? Ik zie nergens staan dat hij waterproof is en helaas (in dit geval) heeft het nauwelijks geregend afgelopen dagen.
Prijs-kwaliteitsverhouding (zou je ‘m weer kopen)? Met zijn 25 euro vind ik hem behoorlijk aan de prijs. Toch vind ik het de investering waard. Eén minpuntje: het dopje van het penseeltje floept er de hele tijd af. Daar mogen ze iets anders op verzinnen.

Lizette test de MAC Penultimate Eye Liner

Prijs €20,-

Wat voor soort eyeliner is het? Het is een stift.
Wat belooft het je? ‘Penultimate is een vloeibare eyeliner-pen die een heel precieze, volle lijn creëert in een rijke, intens koolzwarte tint. Het kan moeiteloos en in één beweging aangebracht worden.’
Prettig om aan te brengen? Het puntje voelt koud aan en is wat aan de harde kant.
Kun je er makkelijk mee variëren? Ik had verwacht dat ik er een dikke, volle lijn mee zou kunnen maken, maar het tegenovergestelde is waar. Het lijntje boven mijn wimpers is ultradun.
Dekt-ie goed af? Toen ik de eerste lijn zette zag ik bijna niets, dus een tweede en zelfs een derde laag was wel nodig.
Blijft-ie de hele dag goed zitten en is het waterproof? Hij blijft heel goed zitten! Aan het eind van de dag ziet het lijntje er nog hetzelfde uit als toen ik ‘m aanbracht. Top!
Zou je ‘m weer kopen? Ik vind hem te duur, maar jezelf af en toe trakteren op zo’n luxer exemplaar mag best.

Muriel test de Estée Lauder Little Black Liner

Prijs €29

Hoe draag jij je eyeliner het liefst? Sinds mijn vijftiende teken ik al zwarte liquid eyeliner boven mijn ogen. Iedereen vraagt altijd aan mij hoe ik toch zo’n mooie strakke lijn kan trekken. Vijfentwintig jaar ervaring dus. Ik trek met gemak in de auto of trein een vloeiend exemplaar.
Wat voor soort eyeliner is het? Het is een 3-in-1 liquid liner met twee kwastjes. Een stift voor de ultradunne lijn en een plattere, dikke stift voor een meer dramatische look. In een handomdraai creëer je een ultradun, klassiek of ‘Amy Winehouse’-over-de-top-lijntje.
Voelt prettig? De ultradunne zijde is een kolfje naar mijn hand, mijn favoriete soort kwastje. Ik moet wel even goed schudden om er genoeg uit te krijgen. Twee keer opbrengen is nodig voor een dekkende, zwarte lijn. Met de dikke zijde heb ik meer moeite. Amy zou hoofdschuddend toekijken. Dat kan beter en vergt oefening.
Prijs-kwaliteitsverhouding? Ik vind hem aan de prijs en er is veel goed aanbod in de markt, het kan daarom goedkoper. Ik ga het zien als ik weet hoe lang ik ermee doe. Het is wel mijn handelsmerk, dus daar heb ik wel wat voor over.

Els test de Rimmel Scandaleyes Jumbo Liquid Eyeliner Waterproof

Prijs €7,95

Hoe draag jij je eyeliner het liefst? Ik ben echt een diehard eyeliner-fan. Vroeger was dat kohlpotlood, inmiddels heb ik het hele scala aan producten in mijn badkamerkastje liggen. Want ja: ik ben kieskeurig. Hij moet echt zwart zijn (en dat de hele dag blijven) en vooral ook makkelijk zijn om op te brengen. Ik heb van die trilhandjes en dan is vloeibare eyeliner een crime.
Wat belooft het je? Een dramatische look (ik weet niet of dit nou zo positief is) met één simpele streep.
Streept ‘t lekker? Heel prettig. Ik heb alleen wel eyeliners gehad met een beter puntje. Ik weet niet of deze het maandenlang volhoudt, omdat het vilt nu al een beetje aan het ‘pillen’ is.
Kun je er makkelijk variaties mee aanbrengen? Ik denk dat je deze eyeliner vooral moet aanschaffen als je van aanwezige eyeliner houdt. Hij was heel handig om een dun lijntje te maken in je ooghoek en dat hij dan dikker wordt als je hem naar je andere ooghoek trekt. Maar dat trucje herhalen bij het andere oog is nog altijd mission impossible.
Waterproof? Ik heb een bril, dus de regentest doorstond-ie glansrijk. Maar onder de kraan bleef hij ook redelijk goed zitten. Spatwaterproof is hij sowieso.

Wat is jouw favoriete merk? Reageer op onze Facebook! >

10 manieren om je ogen groter te laten lijken>

Reageer op artikel:
Famme Test: Dít zijn de allerbeste eyeliners
Sluiten