Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Erop uit 3 februari 2016

Famme tipt: De leukste hotspots van Maastricht

Hoe leuk is Maastricht?! Hier kwam Fammes Els samen met haar zus op de bonnefooi terecht dankzij een blind break met reisbureau srprs.me. Zie hier, je hoeft niet alles tot in den treure uit te zoeken om bij de meest geweldige hotspots terecht te komen.

Wil je weten hoe ze juist in Maastricht terecht kwamen? Lees dan eerst dit artikel: Is de nieuwe reistrend ‘bestemming onbekend’ wat voor jou?

[STAP stap=”1″]

Slapen: Urban Residences

De tweede grote verrassing van onze srprs.me trip was toch wel ons penthouse. Direct aan het Vrijthof en dus de ideale uitvalsbasis voor onze citytrip. Een gróót, licht logeerappartement met enorme raampartij, open keuken en een design-inrichting waar een willekeurig woonblad gek van zou worden (helemaal Alessi en Vitra, tot aan het bestek aan toe). Ons tuinterras (gróót) lieten we dankzij het slechte weer even voor wat-ie was, maar niet voordat we de tuinset uitgebreid hadden gefotografeerd. Die willen we ook voor thuis.
Vanaf € 96 voor 2 personen, urbanresidences.com

[STAP stap=”2″]

Eten: Witloof

Na wat rondvraag in het appartementencomplex (zo zonder voorbereiding spreek je nog eens iemand!) kregen we de tip van locals om bij Witloof te gaan eten. We besloten om op de bonnefooi te gaan en niet ‘s middags al te reserveren. Dóm, want dit restaurant zag er superleuk uit (en won een Dutch Design Award en werd door de New York Times uitgeroepen tot één van de 100 meest trendy restaurantconcepten in de wereld), maar zat helaas vol. Volgens de Maastrichtenaar die wij spraken kun je er heerlijk Vlaams eten: écht en puur, biologische pot voor een goede prijs. Deze staat dus voor een volgende Maastricht-trip zeker nog op mijn to-do-list.
Sint Bernardusstraat/Helstraat 12

[STAP stap=”3″]

Eten: ‘t Kloaske

Gelukkig hadden we nog een andere tip gekregen: ‘t Kloaske. Een, zo bleek, gezellig restaurant aan het Onze Lieve Vrouweplein wat blijkbaar een begrip is in de stad. Je eet er klassieke gerechten zoals entrecôte met bearnaisesaus en kreeft en hoera, hoera, héérlijke mosselen op verschillende wijzen. Wij gingen voor die met witte wijn én die met knoflook en room. Uren later, ja we hadden veel te bespreken, verlieten we de stek tonnetjesrond.

[STAP stap=”4″]

Eten: Piece of cake

Zoetekauwen unite, want bij Piece of Cake vind je de lekkerste cupcakes, macarons, taarten, ontbijtjes en lunches. De ideale plek om samen met vriendinnen neer te ploffen voor een high tea of lunch. De hotspot vind je om de hoek bij het Vrijthof en is een oase van rust en gezelligheid met haar pastelkleurige interieur, kroonluchters, knusse zithoek en binnentuin. Zus en ik konden maar niet kiezen en dus bestelden we de halve kaart (scones! omelet met courgette!). Winnaar was toch wel de american pancakes met appel en maple syrup. Jum!

[STAP stap=”5″]

Shoppen: Festen

Bron: Roomed

Als je gek bent op spulletjes voor je huis, dan moet je naar de Minckelerstraat. Je belandt van het ene leuke interieurwinkeltje in het andere. Werkelijk álles wilden we mee naar huis nemen bij Festen (nr. 1A). Hier vind je een leuke mix aan design van jonge ontwerpers en grappige merken. Denk: spiegels, notebooks, sieraden, vazen (de vaasjes voor aan de muur gingen mee naar huis), leren tassen, boeken en talloze andere dingen met een hoog moet-ik-hebben-gehalte. Even uitrusten tijdens het shoppen in het warenhuis kan ook, want ze hebben koffie en een lekker stuk taart voor je. Een cadeautje vind je hier zeker.

Heb jij nog een tip voor Maastricht? Deel hem met andere lezers via onze Facebook!

Neem jij wél je telefoon mee op citytrip? 10 ‘digitaal citytrippen’ slimmigheidjes die je nog niet kende >

Reageer op artikel:
Famme tipt: De leukste hotspots van Maastricht
Sluiten