Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids december 1, 2015

Fammes 4 cadeautjes sint & kerst challenge: want, need, wear & read

Oké, het idee komt niet van mij. Maar goh, wat een goed is deze challenge waarbij je maximaal vier cadeautjes aan je kind geeft (al zeggen we het zelf)! Daarom delen we hem graag. Doe jij mee?

Het gelukkige gevoel dat je vroeger van je ouders kreeg, wil je graag aan je eigen kinderen doorgeven. En ja, dan ga je wel eens buiten je boekje. Maar zeg eens eerlijk: deden jouw ouders ook zo gek? Want het blijft niet alleen bij jouw cadeautjes. Ook opa’s en oma’s, ooms, tantes en vrienden staan in de rij om ‘een kleinigheidje’ voor je kind te kopen. Oh, en vergeet die surprises op school en de sportclub niet. Voor je het weet komen je kinderen om in de cadeaus. En het allerergste: als je twee weken later vraagt wat ze van Sinterklaas hebben gekregen kunnen ze de helft niet meer herinneren.

Dus, time for change!

Je kinderen vinden je (of Sint) nog steeds leuk als ze vier cadeaus krijgen, in plaats van tien (of twintig. Of dertig.). De kans is groot dat ze dankbaarder zijn voor de spullen die ze wél hebben gekregen. En bonus: je hebt meer tijd om mooie herinneringen te maken in plaats van papier open te scheuren.

Doe je mee aan de challenge? Geef je kind vier cadeautjes, om precies te zijn:

[STAP stap=”1″]

Iets wat ze graag willen

Kom maar door met die Star Wars-lightsabers, Lego Ninjago, Nerf-guns, Frozen-jurk of Magformers.

[STAP stap=”2″]

Iets wat ze nodig hebben

Denk: Een nieuwe (Frozen) pyjama, nieuwe voetbalschoenen omdat het huidige paar nu écht te klein is, lunchtrommel of thermo-ondergoed.

[STAP stap=”3″]

Iets om te dragen

Een leuke nieuwe trui, broek of schoenen voor de winter.

[STAP stap=”4″]

Iets om te lezen

Want boeken hebben ze nooit genoeg! Wat dacht je van Dolfje Weerwolfje, De Gorgels, De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen of Tekenen met Jill? Of misschien wel een abonnement op een tijdschrift?

Doe jij mee aan de challenge? Laat ons weten of het je is gelukt! Of lijkt het je juist helemaal niets? Reageer op onze Facebook-pagina >

Oh en steun ook eens een ander! Lees het interview met Elisa Nuij. Zij startte De Sinterklaasbank, een initiatief waarbij kinderen uit arme gezinnen ook een keer cadeaus krijgen met Sinterklaas.

Reageer op artikel:
Fammes 4 cadeautjes sint & kerst challenge: want, need, wear & read
Sluiten