Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 12 februari 2017

Famme’s Anne: ‘Dit kraam je allemaal uit als je verloofd bent’

Je hebt van die romantici die De Grote Vraag met Valentijnsdag stellen. Of je het nou al lang en breed zag aankomen of totaal verrast werd, na het aanzoek van je grote liefde denk je maar één ding: JAAAAAA! En daarna doe, zeg en hoor je vooral veel ongein, en ik spreek uit ervaring. Een paar voorbeelden, misschien herken je het wel.

1: Je vertelt het nieuws aan IEDEREEN die het maar horen wil

Nou had ik de mazzel dat ik een paar uur na het aanzoek naar een festival ging, dus vrienden en bekenden genoeg om aan te klampen. En trouwens, wildvreemden zoals de toiletjuf en een buurvrouw-van een vriendin-van een collega kregen het blijde nieuws ook in hun mik geramd. Happy happy joy joy!

via GIPHY

2: Je overdijft een beetje

Een dramatische zucht, theatraal wapperen met de hand waaraan je verlovingsring prijkt, en natuurlijk had je het nóóóóóit zien aankomen (hoewel je elke dag hints gaf en trouwtijdschriften door het huis liet slingeren): een beetje overdrijven hoort er natuurlijk bij als iemand naar je kersverse trouwplannen vraagt.

LEES OOK: Waarom het totaal oké is om nooit te trouwen (ook als je kinderen hebt)

3: Je vertelt zo vaak over Het Aanzoek dat het een legende wordt

Keer op keer vertel je het verhaal, en steeds wordt het geroutineerder. Je pauzeert op het juiste moment, geeft gas wanneer dat nodig is en eindigt met een gelukzalig gilletje.

4: Er is altijd wel iemand die zegt: ‘Eindelijk!’

En anders roep je het zelf wel! Tenminste, ik deed dat. Had ik al verteld dat ik er bijna TWINTIG jaar op heb moeten wachten? Zo, nu jij.

5: Je krijgt een hartaanval zodra je hoort hoe duur een bruiloft eigenlijk is

Holy smokes! Ik kreeg het vooral Spaans benauwd toen ik hoorde wat een DJ vraagt voor een avondje draaien, om nog maar te zwijgen over de catering. Het bedrag dat je van te voren in je hoofd had? Verdubbel het, dan kom je in de buurt van de daadwerkelijke kosten.

via GIPHY

6: Je vriendinnen krijgen kledingstress

Laat dit goed tot je doordringen. ZIJ hebben stress over hun outfit, en al twintig jurkjes online besteld en teruggestuurd, terwijl de datum nog geprikt moet worden. Het zijn sterke schouders die deze druk moeten dragen.

7: Je krijgt felicitaties van mensen van wie je jaren niets hebt gehoord

Heel lief en attent, maar je hebt er opdringerige figuren tussen zitten die ervan uitgaan dat ze zonder twijfel uitgenodigd worden. Nee, nope, njet!

8: Je kijkt alles wat met trouwen te maken heeft

Say yes to the dress plus alle spin-offs worden voortaan opgenomen zodat je het op je dooie gemakje kunt terugkijken. Hoe heb je ooit zonder gekund? Ik moet bekennen dat ik altijd al verslaafd was, maar mijn obsessie is nu volledig uit de hand gelopen. Komt wel weer goed hoor, ná de bruiloft.

via GIPHY

9: Plots volg je op Instagram en Facebook allerlei trouwblogs

Die je weer ontvolgt (is dat een woord?) na de grote dag. Of niet, het ligt eraan hoe stevig je besmet bent met het trouweritis-virus.

10: Iemand gaat door het lint

Statistisch gezien is dat meestal de moeder van de bruid, die het vouwen van de servetten ineens van levensbelang acht. Mind you: de bruiloft is dan pas over tien maanden. Mijn moeder houdt zich vooralsnog koest, maar ik zet mijn geld dus op haar.

Bloemen, taart, een witte jurk: alles is er, behalve een bruidegom! Hier kan het: trouwen zónder partner? Geen probleem!

Openingsbeeld: Instagram (Belle The Magazine)

Buzzfeed

Reageer op artikel:
Famme’s Anne: ‘Dit kraam je allemaal uit als je verloofd bent’
Sluiten