Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Kids 28 nov 2016

Famme’s Jitra weet het zeker: jongetjes zijn ècht verliefd op hun moeder

Ik ben een gezegend mens. Ik heb vier heerlijke kinderen. Drie daarvan zijn van het meisjessoort. Eén daarvan is het jongetje dat mijn hart dagelijks laat smelten. Heb je ook een zoon? Hier zes liefdesmomenten die jou vast heel bekend voorkomen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op alle vier mijn kinderen en die liefde is oneindig. En ik zie bij alle vier een onvoorwaardelijke liefde voor hun moeder terug. Maar de ogen van mijn jongetje als hij me aankijkt, geven mij het gevoel dat er niemand in de wereld zo geweldig is als ik.

6x de liefde van een jongen voor z’n moeder:

1. Je bent z’n eerste grote liefde

Op een totaal gezonde manier zijn ze verliefd op jou. En dat begint al vroeg. Ik herinner me die eerste verliefde blik van mijn ventje, toen hij een paar weken oud was. Ik kon alleen maar super verliefd terugkijken.

2. Een omhelzing is vet

Natuurlijk knuffel ik me rot met mijn meiden, maar de omhelzingen van mijn zoontje zijn echt vet. Dikke, vette, lange knuffels die meestal overgaan in een potje schuifelen. Mijn favoriete knuffels zijn die midden in de nacht, als ik even naast hem kruip omdat hij niet kan slapen. Vergezeld van een gefluisterd : ‘Kom je even gezellig bij me liggen, mam?’.

LEES OOK: de ouders van dit jongetje bedachten een geweldige oplossing voor zijn slaapprobleem.

3. Hij ziet het als ik me opmaak

Als we een avondje uitgaan, heb ik zo mijn opmaakritueel dat ervoor zorgt dat ik er anders uitzie dan de ‘makkelijke’ versie van mezelf die ik overdag ben. Als ik dan beneden kom kijkt hij me aan en geeft me de liefste lach. ‘Mooi!’ zegt ‘ie en ik kan bij elkaar gedweild worden.

De liefste lach van je kind

4. Hij zorgt oprecht voor me

Mijn dochters zullen alles voor me doen als het nodig is. En ze helpen me ook echt vanuit zichzelf. Maar als ik moet hoesten is er een kind die liefdevol even op mijn rug klopt. Als ik mijn teen stoot en nog midden in mijn vloekkanonaden zit, duwt hij zijn vrolijke snoet onder mijn gezicht; ‘Gaat het goed mama?’ En als ik ga koken, wil hij altijd ‘gezellig’ helpen. Niet altijd handig, wel altijd superknus.

5. Hij deelt alles met me

Alles! Van zijn hapjes boterham met appelstroop tot aan zijn snotterige speen die hij vrolijk in mijn mond stopt. Gelukkig was ik toch al verkouden.

LEES OOK: to speen or not to speen.

6. Uit het niets

Wij hebben een eigen ‘maniertje’ om te zeggen; ik hou van jou. Dat doen we met gebaren. Al mijn kinderen kennen deze gebaren en als ik het eerste gebaar maak, maken ze hem steevast af. Maar er is er een die uit het niets zelf het eerste gebaar maakt. En dan heel hard roept, IK HOU VAN JOU! Alle vlinders in mijn lijf gaan dan heel hard fladderen.

En wil je er nou voor zorgen dat je zoon opgroeit als een geëmancipeerde vent? Lees dan vooral dit artikel.

Reageer op artikel:
Famme’s Jitra weet het zeker: jongetjes zijn ècht verliefd op hun moeder
Sluiten