Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 19 mei 2015

Fan van eyeliner? Deze zomer draag je ‘m zo!

De grote vraag is nu niet zozeer óf de eyeliner weer mag, maar eerder welke variant we het liefst op ons gezicht kladderen. Licht, donker, blauw, rood of wit? Want mocht je het nog niet gemerkt hebben, de regels zijn allang het raam uitgevlogen. Het wordt nog keuzestress deze zomer.

1. Met stip

Wellicht een tikje te gewaagd voor een normale kantoordag, maar toch het benoemen waard. Want af en toe buiten de gebaande paden wandelen kan zeker geen kwaad. Het werkt heel simpel: zet een stip naar gewenste grootte recht onder je pupil. Laat mascara op je onderste wimpers achterwege.

2. Dubbele belijning

We zien ‘m al een tijdje, maar deze zomer populairder dan ooit: dubbele eyeliner. De bedoeling van deze look is om je onderste wimperlijn net zo vrouwelijk en zichtbaar te maken als wanneer je een cat-eye op je bovenste wimperrand tekent. Zeker het proberen waard voor een volgende speciale gelegenheid.

3. Zwevende eyeliner

Is het een beginnersfout of pure opzet? Dat laatste natuurlijk. Het lijkt heel extreem, maar door haar subtiliteit oogt het juist heel vrouwelijk en verfijnd. Deze look is perfect om je ogen wat meer te openen. Eyeliner óp je wimperrand is hierbij overbodig, want dit verkleind je ogen juist.

4. Witte eyeliner

Een wit lijntje aan de binnenkant van je onderste wimperrand is een populair beautygeheim voor een open blik. Maar nu mag-ie dus lekker zichtbaar op je bovenste ooglid met een goeie uitloop naar zowel de binnenste als buitenste ooghoek. Geef je wimpers vervolgens een flinke lik mascara om het af te maken en een engelachtige look te voorkomen.

5. Blauwe cat-eye

Dit zal zeker de aandacht gelijk op je ogen focussen, maar met de juiste blauwtinten is dit helemaal niet erg. Het is de perfecte look om op te vallen, zonder heel rigoureus te gaan. Wie durft?

6. 60’s eyeliner

Neem Brigitte Bardot en Twiggy als je ultieme voorbeelden. De lijn boven je ogen mag lekker dik, zwart en met een goede uitzwaai. Maar de truc zit ‘m juist in die schattige stipjes bedoeld om onze onderwimpers meer te benadrukken.

7. Gemma glitter

Kleur je graag buiten de lijntjes? Hier moet je zijn! Komt een zwarte eyeliner vaak aan op precisie, met deze look is een vrije hand juist welkom. Breng uit de losse pols wat goud aan in je binnenste ooghoek en in het midden van je bovenste en onderste wimperlijn. Meer heeft je gezicht niet nodig.

8. Knalrood

De catwalklook was bedoeld als een soort ‘Andy Warhol Pop Art meets warrior princess‘. Het grote geheim? Gebruik geen oranje-rode eyeliner maar een lippenstift. Breng vanuit je binnenste ooghoek voorzichtig aan met je pink of een klein borsteltje.

9. Diep zwart

Omlijn je gehele oog met een zwarte eyeliner (potlood) en vervaag het vervolgens licht met je vingers of zet nog wat extra aan met donkere oogschaduw. Dit geeft een diep zwart en smokey effect.

10. Streep eronder

In plaats van het bekende lijntje op je bovenste ooglid te tekenen, draaien we de rollen nu eens om. Zet alleen een lijntje ónder je oog. Je zult verstelt staan van het effect.

Geen kei in het aanbrengen van eyeliner? Zo voorkom je oorlogsstrepen op je ogen.

Reageer op artikel:
Fan van eyeliner? Deze zomer draag je ‘m zo!
Sluiten