Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 14 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

4x de favoriete educatieve kinderboeken van columniste Sjors

Wij houden echt van lezen hier in huis. Van de simpele kartonboekjes tot Engelstalige boeken en zelfs een Spaans boekje. De meeste boeken hier in huis zijn leerzaam of geven een boodschap mee. En de ene keer lezen we het boek uit en de andere keer doen we een paar bladzijdes. Daarom deel ik graag met jullie mijn favoriete educatieve kinderboeken.

Sidenote: de juiste timing, rust en geduld spelen altijd een rol bij het (voor)lezen van boeken. Als ze hongerig of extreem moe zijn dan is de aandacht voor het verhaaltje ver te zoeken. En dit geldt evengoed voor ons als ouder. Ben je geïrriteerd of ben je moe van een drukke dag  dan heb je soms even geen energie. Toch kies ik dan altijd voor een kort verhaaltje zodat er elke dag even dat ene momentje van voorlezen en samenzijn is.

Favoriete educatieve kinderboeken

Ik begon altijd rond het eerste jaar met een kort verhaaltje voor het slapen gaan. En naar mate ze ouder werden kwamen de educatieve en interactieve verhalen. Graag deel ik wat tips waardoor je waarschijnlijk de aandacht van je kind(je)trekt!

Nog even mijn haartjes wassen – Jorg Mulhe

We hebben alle drie de boekjes van deze serie. Ontzettend leuk want je kleintje mag in dit verhaaltje zogezegd Klein Konijn zijn haartjes wassen, shampoo wegspoelen en over zijn neusje aaien en nog veel meer. Kort maar heel krachtig!

Nog een kusje en dan naar bed – Patricia Geis

Van deze schrijfster hebben we er ook drie in huis. Alle drie ontzettend leuk en heel leerzaam omdat je kind zelf allemaal handelingen mag doen. Deze is erg leuk, de titel zegt het al, voor het slapen gaan. Het is bedtijd voor de vier diertjes! Welke handelingen horen hierbij? Tandjes poetsen, snoetjes wassen, haartjes kammen, verhaaltje voorlezen. En elk diertje heeft ook zijn eigen gewoonte. De diertjes en de gewoontes zitten los van elkaar in het boek waardoor je kindje zelf de diertjes kan verzorgen om ze klaar te maken voor het bed.

Willewete boeken – Verschillende Schrijvers

Deze boeken bieden zoveel mogelijkheden voor de nieuwsgierige en leergierige kinderen! Je kan uit verschillende series kiezen zoals;

  • de serie Groen – Natuur
  • de serie Blauw – De Wereld
  • de serie Rood – Veel te doen
  • de serie Oranje – Geschiedenis

Vanuit deze series kan je kiezen waar de interesse van je kindje ligt. De boeken zijn heel leuk en duidelijk getekend met een mooi uitklapbaar bladzijde stuk. Veel en duidelijke informatie en wist je dat weetjes. En aan het eind van het boek staan er nog leuke spelletjes in om te doen, een klein vragen rondje over wat je hebt gelezen bijvoorbeeld. Echt een favoriet hier, maar deze boeken nemen iets meer tijd in beslag.

Het allermooiste dieren boek – Tom Jackson

Wij hebben van deze serie twee boeken in onze collectie, en het zijn echt prachtige boeken. De schrijver heeft er vier gemaakt en de andere twee zijn net zo prachtig. Het boek is enorm, waardoor de grote enorme dieren heel mooi worden vormgegeven samen met duidelijke krachtige informatie zoals; hoeveel het weegt, wat het at/eet en hoe groot het is in vergelijking met de mens (Een schaduw plaatje van mens en dier bij elkaar). Heel interessant om te weten hoe groot een Orka of en Dino is ten opzichte van een 4 jarige!

Ik zou nog veel meer op kunnen schrijven want de keuze is reuze bij ons thuis. De boeken staan ook voor het grijpen in en open krat, een beetje zoals in de bibliotheek. De boeken met losse delen zet ik wel altijd apart zodat dit wat langer meegaat dan wanneer ze er onbeperkt toegang tot hebben en het boek niet meer compleet is of stuk gaat. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik!

Lees ook:

Voor het leven! 5 x prachtige kinderboeken over vriendschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4x de favoriete educatieve kinderboeken van columniste Sjors
Sluiten