8 x dit verklapt je favoriete tas over je persoonlijkheid

Je hebt een lading tassen in je kast liggen, maar eentje neem je eigenlijk overal mee naar toe. Of het nu een rugzak of dure designertas is, het zegt een hoop over wie je bent en wat je belangrijk vindt. Zonder welke tas verlaat jij je huis (bijna) nooit?

Welke tas je steeds weer kiest zegt meer over je dan je misschien zou denken…

1. De rugzak

Comfort is het allerbelangrijkste voor je. Je bent praktisch ingesteld, maar wil er toch verzorgd uitzien. Een tas op je rug betekent dat je je beide handen vrij hebt voor andere dingen, en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Omdat je vaak actief en onderweg bent, hebben de mensen die vaak een rugzak dragen vaak een gezondere leefstijl. Ze eten gezonder en nemen de tijd om hun eetpatroon goed uit te stippelen.

2. De tote bag

Jij hebt zo veel spullen dat je een grote tas écht nodig hebt. Het maakt je niet uit of die spullen allemaal nodig zijn, je wil ze gewoon bij je hebben voor het geval dat. Mensen die een tote bag met zich meezeulen hebben een duidelijke mening en zijn ook niet bang die te ventileren. Designer Sugandh G. Agrawal: ‘Shoppers zijn gemaakt voor mensen die precies weten wat ze willen en hun doelen vaak in een rechte lijn weten te behalen.’

3. De cross-body tas

Ha! De praktische vrouw. Je hebt geen zin om te graaien tussen spullen die je niet nodig hebt, dus je neemt alleen mee wat je die dag écht nodig hebt. Een portemonnee, kauwgom, telefoon, paspoort en sleutels zijn vaak te vinden in dit soort tasjes, zegt Agrawal.

LEES OOK: 10 ideeën tegen verveling die ook nog in je handtas passen

4. De aktetas

Mensen die deze tas bij zich hebben zijn georganiseerd, serieus en geven veel om hun carrière. Volgens Agrawal zijn vrouwen met een aktetas zelfverzekerd en weten ze precies wat ze willen. ‘Het zijn harde werkers die de gestelde doelen in hun leven serieus nemen.’

5. De schoudertas

Volgens Agrawal zijn de vrouwen die een schoudertas dragen erg trendbewust en vinden het belangrijk dat ze er tiptop uitzien. Een tas vinden ze bij hun dagelijkse outfit horen. Agrawal: ‘Deze tas dient vaak als statussymbool, dus negen van de tien vrouwen die er eentje hebben, hebben daar een behoorlijk bedrag voor neergeteld.’

6. De clutch

Yes, jij houdt wel van een feestje! Omdat je vaak een rok of jurk draagt als je uitgaat en dus geen zakken hebt om je spullen in te stoppen ga je voor de feestelijke clutch. Volgens de designer zijn dit vrouwen die makkelijk contact met anderen maken en socializen belangrijk vinden. Dat laatste gaat ze makkelijk af, wat weer hun grote vriendenkring verklaart.

7. De portemonnee

Vrouwen die alleen met hun portemonnee in hun hand de deur uit gaan zijn echte idealisten, volgens Agrawal. ‘Als je denkt dat je portemonnee alles is wat je nodig hebt, ben je een optimist en sta je positief in het leven. Keerzijde is wel dat je dus vaak dingen vergeet en niet altijd beslagen ten ijs komt.’ Deze vrouwen zijn makkelijk in de omgang en laten zich niet uit het veld slaan door een tegenslag.

8. Het gekleurde mini-tasje

Draag je het liefst een klein tasje met frutsels en felle kleuren, dan ben je de meest vrouwelijke vrouw uit dit rijtje. Het enige dat vaak in dat kleurrijke ding te vinden is, zijn lippenstift, een spiegel en wat make-up. En een telefoon, natuurlijk. ‘Dit zijn schatten van vrouwen die positief in het leven staan. Ze vinden het heerlijk om met anderen te zijn en zijn moeilijk boos te krijgen. Heb jij dit tasje graag bij je, dan word je blij van kleine dingen. Een heel mooie eigenschap.

Yes! 10 x luiertassen die geschikt zijn voor elke stoere vader

Reader's Digest

Reageer op artikel:
8 x dit verklapt je favoriete tas over je persoonlijkheid
Sluiten