Ruth Oei-Abraham
Ruth Oei-Abraham Work & Life 21 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Voor wanneer de kids ein-de-lijk in bed liggen: 7x de fijnste feel-good films

Het is sowieso een fijn filmlijstje om achter de hand te hebben als je een avondje voor jezelf hebt. Maar nu je de hele dag in touw bent met het entertainen van je thuiszittende kinderen, is het helemaal een prettig vooruitzicht. Zodra de kids slapen, is het tijd voor een avondje alleen op de bank met Pinot, Tony en een van onderstaande feel-good films.

1. Hartenstraat (2014)

Zo’n film waarbij je vanaf het begin al weet hoe het eindigt, maar het maakt de film niet minder romantisch. Alleenstaande vader Daan (gespeeld door Marwan Kenzari) is eigenaar van een traiteurzaak in de Amsterdamse Hartenstraat. In het pand naast hem opent de blonde Katje (gespeeld door Bracha van Doesburgh) een modezaak. De sequel is ook bankhang-waardig, ‘Hartenstrijd’.

2. The Notebook (2004)

Ik moet eerlijk toegeven dat je wel een doos tissues binnen handbereik moet hebben voor deze film, maar het is een verhaallijn die je niet snel vergeet. Twee jonge mensen (gespeeld door Rachel McAdams en Ryan Gosling) worden verliefd in de jaren veertig van de vorige eeuw. Het verhaal wordt verteld door een oudere man aan een oudere dame die net als hij ook in een bejaardentehuis woont.

3. Alles is Liefde (2007)

De film speelt zich af rond Sinterklaas-tijd, maar dat heeft mij er nooit van weerhouden om deze rom-com ook in maart te kijken. Of in april. Of in juni, juli, september … Het zijn verschillende verhaallijnen door elkaar, die allemaal op een bepaalde manier weer aan elkaar gelinkt zijn. Ook de cast is het (meerdere malen) bekijken waard: Carice van Houten, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger en Wendy van Dijk.

4. Amelie (2001)

In deze Franse film besluit de verlegen en ietwat naïeve serveerster Amelie om mensen te helpen het geluk te vinden. Zoals het een mooie feel-good film betaamt, vindt ze tijdens deze tocht zelf haar grote liefde. De film speelt zich af in de wijk Montmartre in Parijs en was een van de grootste Franstalige kaskrakers internationaal aller tijden.

5. Valentine’s Day (2010) en New Year’s Eve (2011)

Nog twee films die je op elke dag in het jaar kunt kijken. Gezien het feit dat we de komende weken veel binnen moeten blijven, kun je deze twee films zonder enig schuldgevoel achter elkaar bekijken. Je weet dat de verschillende verhaallijnen in de film aan elkaar gelinkt zijn, maar je weet nog niet wat de connectie is.

Bij de ene film draait alles om Valentijnsdag met rollen voor Jessica Alba, Bradley Cooper, Jessica Biel, Ashton Kutcher en Queen Latifah. Ook in de film New Year’s Eve is een topcast te zien, waaronder Halle Berry, Zac Efron, Michelle Pfeiffer en Jon Bon Jovi.

6. First Wives Club (1996)

Drie vrouwen die door hun man zijn verlaten voor een jonger exemplaar. Gedrieën sluiten ze een pact met één doel: wraak. Met een indrukwekkende cast waaronder Goldie Hawn, Diane Keaton en een jonge Sarah Jessica Parker en met een gastrol voor First Wife Ivana Trump (inderdaad, de ex van).

7. About a Boy en vooruit, Notting Hill mag ook niet ontbreken (2002 en 1999)

Notting Hill hebben de meeste vrouwen wel een keer (of twee, drie) gezien. Julia Roberts speelt de Amerikaanse actrice Anna die verliefd wordt op de ietwat onhandige reisboekenverkoper William, gespeeld door Hugh Grant. En dat is dan weer dezelfde Grant die ook in de film ‘About a Boy’ speelt, maar dan als de womanizer Will die een bijzondere vriendschap opbouwt met de twaalfjarige, iet wat aparte jongen Marcus.

Meer filmtips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Voor wanneer de kids ein-de-lijk in bed liggen: 7x de fijnste feel-good films
Sluiten