Anne Broekman
Anne Broekman Kids 27 jun 2017

Feest der herkenning: hier speelden we in de 80’s en 90’s allemaal mee!

Rond Sinterklaas was de dikke Bart Smit-catalogus mijn bijbel (met daarin keurig mijn wensen aangekruist), en op mijn verjaardag griste ik het papier van de cadeautjes, onderwijl verrukte kreten slakend bij het zien van alles wat roze en plastic was. Ja, ik was tamelijk verwend en mijn speelgoedhoek puilde uit. Dit waren mijn grote favorieten in de 80’s en 90’s. Herkenbaar?

1.Popples

In mijn jonge ogen waren de mogelijkheden met deze fluffy doerakken eindeloos, want je kon ze met behulp van de buidel op hun rug tot een bolletje opvouwen. Dat was dan ook het enige wat je ermee kon, maar dat mocht de pret niet drukken.

2. Troeliewoelies

Mijn zus en ik hadden exact hetzelfde exemplaar (de roze natuurlijk), maar toch was die van mij mooier. Lekker puh!

3. Modewijzer

Mijn flair was ongekend, mijn creativiteit grenzeloos. Ik zou een wereldberoemde designer worden, zo veel was duidelijk, daar aan die Nijmeegse keukentafel in de jaren ’80.

4. Troetelberen

‘TROETELBEERTJES STRAAL!!!’ God, wat was ik dol op mijn roze rakker. By far het beste verjaardagscadeau dat ik ooit heb gehad! (Nog steeds, ja. Is dat treurig? Oh.)

Bron: Buzzfeed

5. Plakhand

Destijds het toppunt van hilariteit: iets van tafel grissen met zo’n plakhandje. Het jammere was wel dat werkelijk ALLES aan die dingen bleef kleven. Dus ook zand, kattenharen en stof. Na drie dagen was het handje smoezelig en nutteloos, mijn reanimatiepogingen met afwasmiddel ten spijt.

6. Dufties

Ik had de molen, mijn zus het huis (dat ik stiekem cooler vond maar niet wilde toegeven). Mijn achtjarige reukorgaan vond het bijbehorende mierzoete geurtje héérlijk.

7. My little pony

Op tv vond ik de avonturen van deze dappere viervoeters al briljant, maar het liefst verzon ik mijn eigen script op mijn kamertje.

8. De ballerina in het doosje

Eerlijk is eerlijk: ik had ‘m zelf niet, maar mijn buurmeisje wel. Ik kan het muziekje nog horen – dat door de jaren heen steeds valser ging klinken – en keek gefascineerd naar de sierlijke danseres. In het doosje lagen schatten als clip oorbellen, mood ringen en Hoogst Geheime Post.

Bron: Etsy

9. Monchhichi

Je had ze in alle soorten en maten (in regenpak, als brandweerman of eskimo) maar één ding hadden die koddige aapjes gemeen: je kon altijd het duimpje in hun mond stoppen.

10. Gameboy

En plots liet ik al mijn speelgoed links liggen toen deze grootheid zijn intrede deed: de Gameboy. Absolute favoriet was natuurlijk Tetris, maar laat ik daar niet over beginnen anders heb ik de hele dag die irritante tune in mijn kop.

Te laat.

Bron: Topito

Speelde jij hier ook mee of had je andere favorieten? Vertel het ons!

De geschiedenis herhaalt zich: 26 dingen die je als kind al-tijd deed (en je kleine nu dus ook)! En van dit speelgoed krijg je later spijt, dus wees gewaarschuwd…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Feest der herkenning: hier speelden we in de 80’s en 90’s allemaal mee!
Sluiten