Susan Dalstra
Susan Dalstra Eten 17 dec 2017

5 feestelijke kersttoetjes die kinderen helemaal zelf kunnen maken

Je kinderen mobiliseren voor het kerstdiner betekent alleen maar winnaars: het neemt jou werk uit handen, het houdt het kroost zoet en is vooral heel gezellig om samen te doen. Deze kersttoetjes maken ze helemaal zelf

Je kind hoeft echt geen meesterpatissier in de dop te zijn om een indrukwekkend dessert op tafel te toveren. Sterker nog; met een beetje gedegen voorbereiding lukt het helemaal op eigen houtje. Kun je je nu al verheugen op dat trotse koppie zodra tijdens het kerstdiner de kersttoetjes worden gereserveerd. Als jij je ondertussen in de keuken focust op het hoofdgerecht kun je toch een klein oogje in het zeil houden.

Deze feestelijke kersttoetjes kunnen bijna niet mislukken:

1. Kaneelrolletjes

Echt, makkelijker dan dit wordt het niet. Wat je nodig hebt:

  • 350 gram croissantdeeg (gewoon die uit een blikje)
  • 30 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 6 eetlepels lichtbruine suiker

Dan is het eigenlijk gewoon een kwestie van het deeg uitrollen, in hoekjes vouwen, besprenkelen met het kaneel en de suiker en dan hop, de oven in. Hou wel even een oogje in het zeil wanneer de boter en de suiker samen verhit worden voor de karamelsaus. Het hele recept vind je hier. Serveren met een bolletje ijs, niks meer aan doen.

2. De makkelijkste chocoladetaart ooit

Het enige wat je nodig hebt: 4 eieren en 250 gram pure chocola. Het komt neer op een bakvorm bekleden, de eieren splitsen, het eiwit opkloppen, de chocolade smelten en dan alles in één bakvorm gieten. Gegarandeerd succes met ijs en/of fruit. Hele recept vind je hier.

3. Razendsnelle chocoladetiramisu

Dit toetje is ideaal, want tiramisu kun je prima een dag van tevoren bereiden. Deze chocoladetiramisu is ideaal voor kinderen omdat er geen koffie, eieren en amaretto in zit. Naast de gebruikelijke mascarpone, slagroom, cacao en lange vingers gaat in deze tiramisu chocolademelk. En als je de amaretto echt mist, kun je er prima een likeurtje bij drinken. ;-).

4. Trifle met 3 ingrediënten

Cake, fruit en custard: meer heb je niet nodig voor een heerlijk dessert. Je kan de cake zelf bakken, maar eentje kant en klaar kopen in de supermarkt is ook helemaal prima. Verder koop je wat ingeblikt fruit (belangrijk, want het sap heb je nodig) en kluts je met een beetje hulp van Dr. Oetker zo een custard in elkaar. Als je cake te zompig vindt, kun je trouwens ook biscotti koekjes verkruimelen. Simpeler dan dit wordt het niet, maar als je het serveert in een mooi glaasje en aftopt met wat fruit en amandelsnippers lijkt het heel wat.

5. Truffels gevuld met koekjesdeeg

Ja serieus, zie hier maar eens vanaf te blijven tot de laatste gang… er komt geen bakken aan te pas: het is een kwestie van koekjesdeeg maken, oprollen tot balletjes en de balletjes vervolgens dippen in gesmolten chocola. Invriezen en je hebt de lekkerste traktatie ooit. Ook leuk om met Kerstmis weg te geven!

Yes: deze supermarkt komt met een awardwinning chocoladewijn (en ook nog betaalbaar).

Reageer op artikel:
5 feestelijke kersttoetjes die kinderen helemaal zelf kunnen maken
Sluiten