Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 23 okt 2019

10 verrassende en spooky feiten die je nog niet wist over Halloween

De pompoenen zijn overal en je hoeft maar een folder open te slaan of er staan kostuums en andere hebbedingetjes rondom Halloween in: op 31 oktober is het weer feest. Iedereen kan zich verkleden en als je geluk hebt als kind kun je lekker veel snoepen.

In Amerika en Engeland wordt Halloween al groot gevierd, maar in Nederland wordt het ook steeds populairder. Deze verrassende feiten wist jij nog niet over Halloween:

1. Oranje-zwart

De kleuren van Halloween zijn oranje en zwart. Oranje symboliseert de pompoenen en de herfst, zwart staat voor dood en duisternis. Brrr.

2. Bang voor Halloween

Je kan een angst voor Halloween hebben en dat heeft zelfs een naam: samhainofobie.

3. Het gebruik van uilen

De uil is een populair beeld rondom Halloween. Uilen werden in het middeleeuwse Europa beschouwd als heksen en de oproep van een uil betekende dat er iemand op het punt stond te sterven.

4. Jack O’Lantern

De pompoenen van Halloween hebben de naam ‘Jack O’Lantern’. Het verhaal gaat dat Jack O’Lanterns vernoemd zijn naar een gierige man genaamd Jack, die, omdat hij de duivel vaak voor de gek hield, geen toegang tot zowel de hemel als de hel had. Hij was veroordeeld om rond te zwerven op aarde, zwaaiend met zijn lantaarn om mensen de weg te leiden van hun pad.

5. Hallows Eve

Halloween is een afkorting voor ‘Hallows Eve’ wat de avond voor Allerheiligen betekent.

6. Vogelverschrikker

De vogelverschrikker wordt als versiering gebruikt bij Halloween, en symboliseert de landbouw achtergrond van de feestdag.

7. Houdini

Harry Houdini, een van de beroemdste goochelaars ooit, stierf in 1926 op Halloween-avond.

8. Een heks zien

Er wordt gezegd dat wanneer je met je kleding binnenstebuiten achterwaarts loopt op Halloween, je een heks zal zien rond middernacht – ja, echt.

9. Begin van Halloween

Er wordt gedacht dat Halloween rond 4.000 voor Christus is ontstaan, wat zou betekenen dat Halloween al meer 6.000 jaar bestaat.

10. Spin

Als je een spin ziet op Halloween-avond, kan het de geest zijn van een dode geliefde die je in de gaten houdt, wordt gezegd.

LEES OOK: Lekker! 3 snelle pompoen recepten voor Halloween

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 verrassende en spooky feiten die je nog niet wist over Halloween
Sluiten