Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Work & Life 13 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Geef je interieur een update met deze 5 Feng Shui tips

Woninginrichting, het blijft een gek iets. Soms zeulen we jaren dezelfde muebels mee. Van verhuizing naar verhuizing, jaar in jaar uit. Terwijl je misschien het liefste alles in een keer op Marktplaats wil zetten en een compleet nieuwe inrichting wil aanschaffen. Toch is dat niet nodig om een nieuw gevoel neer te zetten in huis. Met deze tips bijvoorbeeld maak je jouw woning helemaal Feng Shui.

Maar wat als je geen container nieuwe meubelen kunt kopen of de ruimtes te klein zijn om een compleet nieuwe make-over te maken. Met deze tips geef je een nieuw gevoel aan je huis, met slechts enkele kleine aanpassingen. En heel erg Feng Shui.

Feng Shui in huis

Met deze tips voelt jouw huis straks aan als een nieuwe plek.

1. Spiegels

Door een of meerdere spiegels aan een kamer toe te voegen open je letterlijk de ruimte die wel eens klein of donker kan aanvoelen. Door de reflectie van licht wordt de suggestie van meer diepte gewekt. Een lichtere, ruimere woonkamer als resultaat.

2. Schaf een vloerkleed aan

Een mooi, nieuw vloerkleed is de ideale partner voor het upgraden van een ruimte. Kleden geven op een natuurlijke manier een afbakening, helemaal als het een groot kleed is. Meubelen komen beter tot hun recht en het kleed deelt een kamer op in secties. Zit-, eetgedeelte bijvoorbeeld. Het gebruik van kleur en patroon in een kleed beïnvloeden het complete kleurpalet van de kamer en geven het richting.

3. Focus gebied

Door een focusgebied aan te wijzen in een woonkamer met zitdeel geef je de ruimte structuur. Open haarden en tv’s zijn de aangewezen aandachtsgebieden om een verzamelplek te maken. Kies één focus en niet meerdere, anders leidt het af. Zo kan het oog rusten op die ene plek, in plaats van heen en weer te springen naar verschillende. Bank, stoelen en andere meubels rangschikken zich perfect om de focus heen. Simpel en doeltreffend.

4. Lege entree

Geef je huis de ruimte en maak het leeg. Beginnend bij de voordeur! Een rustige en opgeruimde entree is eigenlijk het visitekaartje voor de rest van het huis. Volgens de Feng Shui vertaalt zich dat in een positieve energie en flow voor je interieur. Zodra je de drempel overgaat komt er al een rustig gevoel over je heen. Het nodigt uit om de rest van de kamers rommelvrij en strak te maken.

5. Eén kleur voor muren en meubelen

Probeer eens een muur te verven in dezelfde kleur als de bank, tafel of stoelen. Als meubelen matchen met de kleur van een muur gaan ze op in die muur en creëren de illusie van een meer open ruimte. Dit werkt het beste met neutrale kleuren als grijs en wit. Simpele meubelvormen werken het beste bij het gelijk trekken van de kleur. Met hier en daar een detail, zoals bloemen, kaarsen of een kussen maken het geheel af zonder een mega statement te maken.

Lees ook:

De gouden regels volgens Feng Shui: zo creëer je een kinderkamer waar je kind zich geborgen voelt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Geef je interieur een update met deze 5 Feng Shui tips
Sluiten