Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 27 maart 2017

Filemon sluit aflevering 4 Bevallen met… af

In de vierde en laatste aflevering van TLC’s succesvolle serie Bevallen met… zien we Filemon Wesselink, zelf vader van drie jonge kinderen. Hij is zwaar onder de indruk van zijn 24 uur op de afdeling verloskunde en neonatalogie van o.a. het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Bij Filemon gaat de kennismaking met de mensen die hij voor zijn camera krijgt altijd een stuk verder. Hij schroomt niet om door te vragen, om moeilijke onderwerpen aan te snijden en dat maakt de vierde aflevering Bevallen met… een heel bijzondere.

Drie natuurlijke bevallingen

Filemon werd de afgelopen jaren zelf drie keer vader. Alledrie natuurlijke bevallingen en nu gaat hij voor het eerst een keizersnede meemaken. Tot in detail vertelt hij aan ons als kijker wat hij ervaart en ziet en dat maakt zijn keizersnede ervaring voor ons de meest impactvolle uit de serie.

Premature kindjes

Ook zien we hoe Filemon twee gezinnen bezoekt die veel te vroeg bevielen van een prematuur kindje. Gelukkig voor deze stellen loopt het goed af, na een spannende periode waarin er gevochten werd voor de levens van deze premature baby’tjes.

Filemon spreekt met Nursemin (25) die 11 weken te vroeg beviel van haar zoontje Begnin. Een spannende tijd volgde waarin zijn leven op diverse momenten niet zeker was. Nu gaat het goed met Begnin en herken je hem niet meer. Het lijken wel twee verschillende kindjes. Het is onvoorstelbaar om te zien wat er op de afdeling neonatalogie gedaan wordt om premature kindjes bij te staan en de best mogelijke start in hun leven te geven.

Maandagavond 20.00 TLC

Filemon sluit aflevering 4 van Bevallen met… af. Vanavond om 20.00 op TLC. Wil je de eerdere afleveringen terugkijken? Dat kan. Check TLC’s Bevallen met pagina voor afleveringen en alle ins en outs.

Reageer op artikel:
Filemon sluit aflevering 4 Bevallen met… af
Sluiten