Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 5 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Vrouw waarschuwt voor de risico’s van lip fillers door heftige beelden te delen

Lip fillers zijn een ding. Vloggers showen ons om de haverklap hoe makkelijk het gaat en geven zelfs korting op een behandeling door in hun video’s een kortingscode te delen. Juist omdat het populairder wordt, vergeet je makkelijk dat er veel risico’s aan vast zitten en wat deze precies zijn.

Fillers

Sally Roberts drukt je daarom even met de neus op de feiten. Zij wilde vollere lippen en liet er fillers in spuiten. Dit ging echter flink mis. De resultaten deelt ze met foto’s en een video, waarop je ziet dat haar onderlip totaal is opgezwollen en er zelfs vocht uitkomt.

Ze kreeg namelijk een allergische reactie op de fillers. Ze liet 1 milliliter inspuiten en de ochtend erna werd ze wakker met een ontzettend dikke lip. Ze kon amper praten en eten en drinken ging niet meer; zó erg was de zwelling. Sally moest daarom naar de spoedeisende hulp, mede omdat er een kans bestond dat ze in een shock zou raken door de allergische reactie.

LEES OOK: Gezichtsyoga in plaats van Botox of een facelift?

Horrorfilm

‘Mijn lippen waren totaal gebarsten, steenhard en lekten aan alle kanten’, zegt ze tegen de Britse Metro. Om andere vrouwen te waarschuwen, besloot ze haar lippen daarom te fotograferen. Ze wil echter niet negatief praten over plastische chirurgie of fillers, ze wil alleen de risico’s duidelijk maken. ‘Ik heb ook Botox gebruikt en daar heb ik nooit last van gehad. Ik had altijd de wens om vollere lippen te hebben, dus nam daarom fillers. Dit is een heel grote eye-opener voor me’, schrijft ze op Facebook. ‘Ik zie eruit alsof ik recht van de set van een horrorfilm kom’.

Risico’s

Sally schrijft verder dat ze er nog veel last van heeft gehad. ‘De afgelopen dagen waren vreselijk. De infectie kwam in mijn bloedbaan terecht en ik was er slecht aan toe. Je denkt altijd dat dit soort dingen niet bij jou gebeuren, tot het wel gebeurt. Onthoud dat er veel risico’s aan cosmetische ingrepen zitten, hoe klein ze ook lijken.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme