Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 20 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

10 Films die je nooit had moeten kijken als kind

Spijt, spijt, spijt! Weet je nog dat je vroeger als kind stiekem tv keek wanneer je ouders op bed lagen? Of misschien lieten je broer en zus je een film zien die niet voor jouw leeftijd was? Of lieten je ouders je ooit een film zien zonder erbij stil te staan dat je hier nog weken van zou dromen? Fout, fout, fout, want nu zit je met een klein trauma.

Op forum Reddit werd de vraag gesteld: ‘Welke film had je nooit moeten kijken als kind?’ De antwoorden waren erg herkenbaar! Deze films vonden wij in ieder geval doodeng en hadden we nog weken nachtmerries van:

1. It

Deze film werd toch wel het vaakst genoemd op het forum. En ook hier op de redactie begint iedereen direct te gruwelen. Ik heb ‘m nooit gezien en ben ook echt niet van plan hem te gaan kijken. Clown-trauma. Fammes Muriel vond vroeger zelfs Bassie eng.

2. Poltergeist

Klopgeesten, een tv en een kind. We krijgen er nog steeds de bibbers van.

3. Gremlins

Niet voeren na middernacht! Nope, en ook deze film niet kijken totdat je oud genoeg bent.

4. The exorcist

Ik wilde ‘m ooit kijken, maar het DVD-menu was al zo doodeng dat ik hem niet verder heb gekeken. Laat staan wanneer je hem als kind ziet.

5. Saving Private Ryan

Opvallend veel mensen noemden deze film. Als volwassenen lijkt ‘ie misschien niet zo eng, maar voor kinderen.. Tja, er komen nogal wat dode lichamen voorbij.

6. Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Gelukkig waren wij niet als enige doodsbang voor de heks. In de Efteling wordt zelfs gewaarschuwd voor een spiegel waar de heks in te zien is.

7. RoboCop

De film was zo gewelddadig dat hij van eerst moest worden aangepast voordat hij in bioscopen vertoond mocht worden.

8. Bassie en Adriaan en de plaaggeest

In deze eerste serie van Bassie en Adriaan kwam telkens een plaaggeest terug, gekleed in zwarte cape en narrenhoed. Brr.

9. Karbonkel

Gelukkig mochten we altijd van de juf gaan tekenen wanneer Karbonkel in Ik Mik Loreland-voorbij kwam. Herkenbaar voor iedereen die in de jaren ’90 kind was.

10. Tempel of Doom

Oh man, wat hebben we gegild toen dat hart eruit werd getrokken. Misschien waren we toch een jaar of vijf te jong.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 Films die je nooit had moeten kijken als kind
Sluiten