Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 23 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Fitnessblogger deelt eerlijke foto van lichaam na bevalling om vrouwen hart onder de riem te steken

Een platte buik, mooie billen en strakke benen. Tja, dat kunnen we allemaal wel willen, maar dat is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet als je net bevallen bent. Fitness-blogger Alexa is klaar met dit ideaalbeeld en deelde daarom deze eerlijke foto.

Fitness blogger en Instagrammer Alexa Jean Brown heeft genoeg van het voorbeeld van ‘perfectie’. Meteen na de bevalling weer in de sportschool staan om een zo fit mogelijk lichaam terug te krijgen? Absurd!

Een maand na de bevalling van haar tweede kind deelt Alexa daarom deze foto op Instagram. Ze laat zien dat zelfs zij als fitness-fanatic nog lang geen six-pack heeft na de bevalling. Dat veel vrouwen het met haar eens zijn, bewijst het succes van de foto die massaal werd geliked en gedeeld. Alexa heeft inmiddels meer dan twee miljoen (!) volgers op Instagram. Go Alexa!

LEES OOK: Zwangerschap verandert je inlevingsvermogen voor twee jaar

Eerlijk en herkenbaar

In de beschrijving deelt ze een paar rake klappen uit. ‘Dit ben ik, 4 weken na de geboorte. Ook al is het mijn werk om mensen te motiveren, het is ook mijn taak om herkenbaar en eerlijk te zijn,’ schrijft ze. ‘Ik heb meer striae en vetrolletjes en dat is NORMAAL en PRIMA.’ Al geeft ze toe graag direct na de bevalling weer in shape te zijn geweest. Maar nu weet ze dat dit onzin is. Voordat ze zwanger was, zag ze een foto van een vrouw die een dag na de bevalling weer een prachtige platte buik en buikspieren had. ‘Wow, ik hoop dat dat bij mij ook zo is,’ dacht Alexa toen. Inmiddels weet ze wel beter. ‘Na beide bevallingen vond ik het jammer dat het bij mij niet lukte, maar aan de andere kant: dit lichaam heeft twee prachtige baby’s op de wereld gezet.

Ze schrijft verder: ‘Als je merkt dat je geobsedeerd bent met je lichaam, je schaamt of je verontschuldigt voor hoe je eruit ziet, ook als je geen kind hebt gekregen: stop! Onze lichamen zijn geweldig en we moeten van elke centimeter houden. Veel liefs aan alle die geweldig mama’s!’

Fitness blogger post het ‘perfecte’ plaatje naast de realiteit. En haar boodschap is inspirerend.

Bron hoofdfoto: Instagram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme