florine duif
florine duif Gezondheid 23 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Fitness blogger post het ‘perfecte’ plaatje naast de realiteit. En haar boodschap is inspirerend

Nu social media onderdeel van ons leven is geworden, weten we stiekem ook dat het vaak ‘perfecte’ plaatje weinig van doen heeft met de realiteit. Alleen durft niet iedereen dit toe te geven. Fitness blogger Ashlie Mostad wel en ging met de onderstaande foto compleet viraal.

Ashlie postte een foto waarop ze links als stereotype ‘fitness blogger’ te zien is en rechts als ‘gewoon Ashlie’. Inclusief mooie boodschap. Go Ashlie!

Zuinig zijn op je lichaam

LEES OOK: Hoe je moet omgaan met deze hoogst ongemakkelijke social media-situaties.

De foto is sindsdien bijna 80,000 keer gedeeld. Het onderschrift luidt:

‘Zelfde vrouw, verschillende hoeken.

Als ik jou de geposeerde, goed uitziende, professionele Ashlie laat zien, dan laat ik je ook gelijk even de niet zo perfecte kanten van mezelf zien. Waarom? Omdat ik, in tegenstelling tot wat de maatschappij ons geleerd heeft te denken, wil laten zien dat je je innerlijke waarde niet moet laten afhangen van het aantal vetrollen dat je hebt, de hoeveelheid putten op je bilpartij of het aantal gram ‘kipfilet’ dat onder je bovenarmen bungelt.

Jezelf accepteren zoals je bent is moeilijk, omdat ons zolang is wijsgemaakt dat we pas goed genoeg zijn als we {vul hier je ideeën voor ‘perfectie’ in}. Bullshit! Er gebeurt pas een wonder als we onszelf leren accepteren zoals we echt zijn. Of dat nou met vetrollen is of niet.

Dit betekent overigens niet dat ik zelf nooit moeite heb met m’n eigen lichaam, maar ik weet gelukkig steeds beter hoe ik van mezelf en dit lichaam kan houden; de belangrijkste taak die ik ooit zal hebben.

Onze lichamen zijn niet ‘verkeerd’, het is de boodschap die wordt afgegeven door de samenleving die niet klopt – door bijvoorbeeld altijd alles maar strak te trekken en weg te halen door Photoshop.

Dus hoe moeilijk het accepteren van je lichaam ook is, laten we alsjeblieft onthouden dat we het waard zijn, dat we mooi zijn en speciaal. En dat we leven! Hou van je lichaam, vandaag nog, want dat is pas inspirerend.’

En wow, de reacties liegen er niet om, kijk maar even.

Ai, en wist je dit al? Mensen die fitnessfoto’s op social media posten hebben psychologische problemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Fitness blogger post het ‘perfecte’ plaatje naast de realiteit. En haar boodschap is inspirerend
Sluiten