Sport je liever thuis? Met deze fitness tools haal je de sportschool in huis!

Krap bij kas. Een te lange reistijd. Geen oppas. Te veel mensen. Er zijn talloze redenen om je niet in te schrijven bij de sportschool. Hoewel er voor alles een oplossing is, begrijp ik als geen ander dat sommige vrouwen het fijner vinden om thuis te sporten. Ik doe het namelijk ook! Op deze manier hoef ik niet in de rij te staan voor de crosstrainer, hoef ik de deur niet uit bij wind en weer en kan ik zonder schaamte de meest gekke fitness poses aannemen. Ideaal, nietwaar? Dus alle vrouwen die graag willen sporten maar geen zin, tijd of geld hebben om naar de sportschool te gaan opgelet! Haal deze fitness tools in huis om het beste uit jouw workout te halen.

1. Een fitnessmat

Tja, het is misschien een beetje voor de hand liggend, maar een fitnessmat is écht essentieel. Of je nu yogaoefeningen wil doen, je buikspieren wil trainen of krachttraining zonder gewichten uit wil oefenen; een mat komt altijd goed van pas. Een matje maakt het uitvoeren van verschillende oefeningen een stuk stabieler en comfortabeler. Zo wordt het aardig lastig om uit te glijden en heb je een zachtere ondergrond voor bijvoorbeeld je rug.

2. Een springtouw

Touwtjespringen is niet alleen weggelegd voor kids. Waarom denk je dat boksers altijd een springtouw gebruiken voor hun opwarming? Touwtjespringen staat garant voor een killer uithoudingsvermogen én strakke benen en billen. Je kunt uiteraard ook een crosstrainer of een loopband aanschaffen om cardio uit te oefenen, maar een springtouw is liever voor je bankrekening én neemt amper ruimte in beslag.

3. Een fitnessbal

Een fitnessbal – Swiss Ball of excercise ball – is bedoelt voor core stability oefeningen. Core watte? Trainers, sportdocenten en fysiotherapeuten zweren erbij en da’s niet voor niets! Een sterke core – je romp – is niet alleen essentieel voor het optimaliseren van je sportprestaties en het voorkomen van blessures, maar stimuleert ook een goede houding. Daarnaast kun je de fitnessbal ook gebruiken om andere lichaamsdelen mee te trainen.

4. Weerstandselastieken

Opzoek naar dé perfecte tool voor een full body workout? Weerstandselastieken zijn je allerbeste maatjes voor je benen, billen, buik, armen én rug! Ze komen in verschillende kleuren en maten en je kunt ze op talloze manieren gebruiken. Ook zijn er elastieken meer weinig weerstand voor de beginners; no excuses! 

5. Gewichten

Hoewel je heel veel oefeningen kunt doen met je eigen lichaamsgewicht daag je je lichaam op een gegeven moment niet meer uit. In de loop der tijd kun je er een schepje bovenop doen door middel van gewichtjes. Hiermee kun je fitness oefeningen net iets zwaarder uitoefenen en pak je je spieren harder aan. Gewichten zijn perfect voor krachttraining, spiermassa, vetverbranding en sterke botten en gewrichten. Je kunt gewichttraining rustig opbouwen met bijvoorbeeld 5 kilo!

6. Tools

Laptopje? Check! Tv scherm? Check! Muziekbox? Check! Je kunt natuurlijk om de haverklap naar een nieuwe oefening googelen, maar hierdoor raak je de hele tijd uit je ritme. Het is veel fijner om – vooral in het begin als je nog niet weet wat je nu eigenlijk aan het doen bent – een instructievideo op te zetten. Van zumba tot pilates en cardio; er is voor ieder wat wils. Start YouTube en type “work out” en je zult zien dat de keuze oneindig is. Enne, geloof me als ik zeg dat je een stuk gemotiveerder raakt met lekker deuntjes, dus geef maar een flinke zwaar aan die volumeknop.

Lees meer leuke sporttips:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Sport je liever thuis? Met deze fitness tools haal je de sportschool in huis!
Sluiten