Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 22 mrt 2014

Fitnesstrend: Piloxing

Hollywood liep al warm voor deze nieuwe fitnesstrend en nu is Nederland aan de beurt: Piloxing! Een mix van boksen, pilates en dans. Zo werk je dus in een sweaty uurtje aan je kracht én vetverbranding.

Ik woon dan misschien wel in Nieuwegein (niet de meest spannende plek voor een twenty-something), maar de stad heeft één groot voordeel: mijn sportschool! Hier vind je namelijk Gold’s Gym, koploper in fitnesstrends. Zij haalden eerder al Zumba naar Nederland en nu dus Piloxing. De Zweedse Viveca Jensen bedacht de sport waar je, volgens haar, sleek, sexy en powerful van wordt. Precies wat we willen!

Wat is het?

Sterren als Kisten Dunst en Hilary Duff zweren er al bij om in shape te blijven. Viveca’s missie is om vrouwen metaal en fysiek sterker te maken door fitness. Piloxing combineert de snelheid en behendigheid van boksen met de flexibiliteit van pilates en het plezier van dansen. Wees dus niet bang, je hoeft je mede-cursisten geen klap te verkopen. Tijdens de lessen gebruik je verzwaarde handschoenen voor een maximaal effect terwijl je in de lucht stoot.

Waar doe je het?

Je kunt al een paar maanden terecht voor deze sport bij Gold’s Gym in Nieuwegein en sinds kort ook hier: Olympos in Utrecht, Healthclub Heijenoord in Arnhem, De Trits in Baarn, The Gym in ‘s-Gravezande, Yuwa in Den Haag, Trivium in Etten-Leur. Check even bij de sportschool bij jou in de buurt of ze hier ook Piloxing-lessen verzorgen.

Kom alvast in de stemming met dit filmpje. Maar wees niet bang, in het echt is het een stuk minder zuurstokroze, sixpacks en Amerikaans!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Fitnesstrend: Piloxing
Sluiten