Inga Stoit
Inga Stoit Mind 20 dec 2018

Zo fix je een shirt dat is gekrompen in de wasmachine

Iedere vrouw kent het vast: je koopt een prachtig truitje (of dat nou je eigen is, die van je vent óf van je kind), je haalt hem volledig gekrompen uit de was. Dit was niet je bedoeling en je kan wel janken. Weggooien hoeft niet langer, met deze tips maak jij je shirt weer net zo mooi als dat dat het was!

Stap 1:

Vul je gootsteen of een plastic emmer met lauw water. Het water mag dus echt niet te heet maar ook niet te koud zijn.

Stap 2:

Voeg hier ¼ cup haarconditioner aan toe en meng dit een beetje met je handen. Elke eenvoudige conditioner is goed, dus duur doen is absoluut niet nodig. De conditioner zorgt er namelijk voor dat de vezels in kleding zacht worden.

Stap 3:

Dompel je shirt nu in het water en duw het zo plat mogelijk aan. Laat het shirt nu vervolgens 15 minuutjes badderen.

Moeder: ‘Ik leer mijn dochter niet om slim te zijn, ik leer haar om aardig te zijn’

Stap 4:

Laat het water leeglopen en vul de emmer aan met schoon lauw water. Knijp voorzichtig in het shirt om de overgebleven conditioner weg te krijgen. Laat het vervolgens nog 5 minuten weken.

Stap 5:

Knijp zoveel mogelijk water uit het kledingstuk en leg deze op een schone handdoek. Pak nu met een hand de onderkant vast en met de andere hand de bovenkant. Heel voorzichtig begin je aan allebei de kanten te trekken.

Stap 6:

Wat de breedte van het t-shirt betreft ga je hetzelfde en even zorgvuldig te werk. Zorg dat je handen op gelijke hoogte zijn want je wil niks asymmetrisch creëren. Laat het shirt nog ietwat drogen op de handdoek, en klaar is Kees!

Reageer op artikel:
Zo fix je een shirt dat is gekrompen in de wasmachine
Sluiten