Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 16 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

“Fluffy coffee” gaat viral op social media en geloof ons het maakt je dagen thuis een stuk beter

Is jouw schermtijd ook exponentieel omhoog geschoten de afgelopen weken? Wie meer tijd op social media spendeert, kan dit niet gemist hebben: de fluffy coffee trend. Ineens zie je het overal, koffie met een schuimlaag alsof het een wolkje is.

Nu je misschien wat minder vaak naar je favoriete koffietentje gaat (maar support your locals als je er wel kunt afhalen natuurlijk) wordt het tijd om je eigen barista-skills naar een hoger niveau te tillen. Fluffy coffee is ook bekend onder de naam Dalgona coffee en komt oorspronkelijk uit Azië.

De fluffy coffee trend

Het kan je niet zijn ontgaan op social media, deze goddelijke koffie. Overal verschijnen foto’s en video’s van mensen met zo’n heerlijke fluffy toef op hun koffie. Verrassing: je maakt het héél makkelijk zelf (psssst, je hebt maar drie ingrediënten nodig). Hieronder vind je het recept.

De ingrediënten

Dit heb je nodig voor een kopje fluffy coffee:

 • 2 el oploskoffie
 • 2 el suiker
 • 2 el kokend water
 • Zo maak je de fluffy coffee

  Nu wil jij natuurlijk ook zo’n lekker kopje fluffy coffee. Het is totaal niet moeilijk om dit zelf te maken, je hebt alleen een mixer nodig. Doe de oploskoffie, suiker en water in een kom of bakje en mix het geheel vijf minuten met een handmixer.

  Het komt er dan uit te zien als een heel luchtige en “fluffy” substantie. Vul een mooi glas (alles voor the gram) met halfvolle melk of een plantaardige variant en ijsklontjes. Voeg hier de luchtige substantie aan toe en klaar is je fluffy coffee. Hartstikke makkelijk toch?

  Settel je lekker in het zonnetje op het balkon of in de tuin en jouw dag kan niet meer stuk.

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

  Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

  Reageer op artikel:
  “Fluffy coffee” gaat viral op social media en geloof ons het maakt je dagen thuis een stuk beter
  Sluiten