Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Lifestyle 21 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste foodfestivals in juni, dus pak je agenda erbij!

Ben je dol op lekker eten, frisse drankjes, fijne deuntjes, een flinke dosis entertainment én gezelligheid? Al deze ingrediënten smelten samen op foodfestivals! En laat Famme de leukste foodfestivals die in juni plaatsvinden nu net voor je op een rijtje hebben gezet. Dus trommel je vriendinnen op, pak jullie agenda’s erbij en het wordt genieten – uh smullen! – geblazen!

LEES OOK: Dit is waarom jij je eigen vriendinnengroep ook moet koesteren naast je relatie

Lekker aan de Lek, Scheveningen

Op 1 juni vindt de tweede editie van dit zomerse foodfest plaats. Bij Beachclub Klein Scheveningen is iedere foodliefhebber welkom om te genieten van hapjes, drankjes en de heerlijke strandsfeer. Van vegetarisch tot Surinaams en burgers: alle cullinaire ‘hoogstandjes’ komen aan bod. Het festival is gratis én er is voldoende parkeergelegenheid. Met een speeltuin en springkussen op het terrein is het gratisfestival ook geschikt voor de allerkleinsten! – 1 tot 3 juni, Lekdijk-Oost 16A. 

SPIJS!, Venlo

SPIJS! staat bekend om haar ongedwongen sfeer en een flinke dosis gezelligheid. Food en entertainment staan centraal, maar wel met een vernieuwende, gezonde gedachte. Tijdens dit festival kun je niet alleen genieten van lekkere hapjes en drankjes, maar ook van muziek en entertainment. Voor jong en oud welteverstaan! Dit familiefestival aan de Maas mag niet aan jullie to do lijstje ontbreken. – 1 tot 2 juni, Jachthaven Maasboulevard. 

Bumperkluiven, Breda

Van verrassende gerechten tot frisse biertjes en smaakvolle wijnen; je vindt het allemaal op dit gezellige food evenement! De live muziek en entertainment maken dat het festival toegankelijk is voor de hele familie. De toegang is gratis en mocht je de editie in Breda missen… Dan kun je van 9 tot 11 augustus nog genieten van Bumperkluiven in Tilburg. – 7 tot 10 juni, Boeimeer Breda. 

Lepeltje Lepeltje, Zwolle en Amersfoot

Een groen stadspark, live muziek, lekkere hapjes en drankjes, een hippe markt én een programma voor kids. Dat is dé mix van Lepeltje Lepeltje. De mobiele keukens hebben voor ieder wat wils, of je nu dol bent op klassieke gerechten of iets spectaculairs. Tijdens het Pinksterweekend kun je in Park de Wezenland in Zwolle of in in het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort genieten met vrienden en familie. De toegang is gratis!  – 7 tot 10 juni. 

Festival Trek, Utrecht en Enschede

TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland. Deze zomer viert TREK alweer haar zesde editie in acht grote steden; Rotterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht, Enschede, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag. De stadsparken van deze steden worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar lekker eten, entertainment en kunst centraal staan. Festival TREK is gratis en geschikt voor jong en oud. – 6 tot 10 juni in het Griftpark in Utrecht en 14 – 16 juni in het Volkspark in Enschede. 

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Ha, ik had je waarschijnlijk al bij het woordje ‘wijn’. En het festival telt maar liefst meer dan 300 verschillende soorten! Ook aan hapjes is er geen gebrek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit culinaire snacks of een lekkere burger. En al die calories dans je er zo weer af op hits uit de jaren 80. De toegangsprijs is €12,50 en wijntjes zijn verkrijgbaar vanaf €3,-. – 7, 8, 9, 10 & 14, 15, 16 juni in het Amsterdamse bos. 

Cuisine Machine – Vlissingen

Tijdens het hele Pinksterweekend kunnen foodliefhebbers hun hartjes ophalen in de Vlissingse Lasloods. Met tientallen foodtrucks, gezellige muziek, sfeervolle barretjes en leuk publiek is dit één van de leukste gratis culinaire carnavals van zuid-west Nederland. – 7 tot 10 juni, de Vlissingse Lasloods. 

De Parade, Rotterdam

Hoewel de Parade eigenlijk een festival is voor voorstellingen, kun je naast theater, dans en muziek ook van heerlijke hapjes en drankjes genieten. Zo telt het festival 7 restaurants, talloze bars én verrukkelijke eetkraampjes. De voorstellingen duren gemiddeld 30 minuten, waardoor je van de ene naar de andere voorstelling kunt hoppen. De tournee start op 21 juni in het Museumpark in Rotterdam. Daarna – 30 juni – reizen alle artiesten naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. – De toegang is voor kinderen t/m 17 jaar gratis, vanaf 18 jaar €8,50.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme