Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Dé 7 foodtrends die 2020 gaan domineren: maak plaats voor soufflé pancakes en de supersandwich

Niet alleen hoort er bij een nieuw jaar een nieuw populair namenlijstje, ook op het gebied van voeding zien we interessante trends. Zodanig interessant dat we er meteen een foodtrends lijstje van hebben gemaakt. Houd je vast, hier komen ze.

De foodtrends van 2020

Was je nét gewend aan de quinoa, bulgur en kurkuma, kun je al weer plaats maken voor nieuwe foodtrends. Steeds meer mensen leven als flexitariër, vegetariër of zelfs veganist. En ja, dat zie je ook wel terug in de trends. Zo wordt vegan vis (say whut?!) een ding in 2020.

1. Soufflé pancakes

Deze trend zien wij eigenlijk wel zitten, want wauw het ziet er mooi uit en het smaakt verrukkelijk. Soufflé pancakes zijn hele luchtige pannenkoekjes die de hoogte in gaan. Een soort slagroomtoef. Hoewel het ons best lastig lijkt deze torentjes te maken, vinden wij het absoluut het proberen waard.

2. Bleekselderijsap

Zeker weten niet zo lekker als de soufflépancakes, maar dit schijnt wel een heel gezonde shake te zijn. Vorig jaar zagen we vooral freakshakes voorbij komen versiert met donuts en chocolade, nu gaan we door naar een veel gezondere shake: bleekselderijsap. Wellicht een goed idee om je neus dicht te knijpen tijdens het drinken máár het schijnt wel giga goed te zijn voor je huid. En dat is wel wat waard natuurlijk.

3. Supersandwich

Alles aan dit woord trekt ons eigenlijk al aan. Super en sandwich. Het is een gigantisch gestapelde sandwich zoals je hieronder kunt zien. Dat kan variëren van een heel gezond broodje tot een vette hap. Wij zijn oké met allebei. Hier wil je je tanden toch direct inzetten?

4. Vegan vis

Ja hoor, het is ze gelukt! In de supermarkt liggen steeds meer plantaardige producten (zoals kipstuckjes) en de vegan vis wordt in 2020 een ware trend. Wij zijn heel benieuwd.

5. Japanse keuken

De Japanse keuken is al langer een trend in Nederland maar in 2020 wordt alles nog traditioneler. Veel Japanse restaurants die al in Nederland zijn geopend, zijn enorm verwesterd. Aankomend jaar ga je steeds maar écht Japanse gerechten zien.

6. Peruaanse keuken

Ook de Peruaanse keuken maakt zijn opmars in Nederland. Deze keuken is eigenlijk beïnvloed door zowel Azië, Afrika, Spanje als India. Een enorm rijke keuken dus met heel veel smaken. Jum!

7. Mexicaanse keuken

Een bezoekje aan Taco Bell mag je gerust overslaan. Hoewel de Mexicaanse keuken al favoriet is bij veel Nederlanders, gaat ook deze keuken meer naar het traditionele toe. Het water loopt ons nu al in de mond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Boulevard

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dé 7 foodtrends die 2020 gaan domineren: maak plaats voor soufflé pancakes en de supersandwich
Sluiten