Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 30 sep 2017

Elke ouder móet deze foto van een auto-ongeluk zien

Ze zegt dat ze normaal gesproken niet zo vaak iets persoonlijks op Facebook deelt, maar dat ze voor deze situatie graag een uitzondering maakt. Jenna Rabberman was, samen met haar twee kinderen, betrokken bij een auto-ongeluk waarbij het hele voertuig in de kreukels lag, maar zij en haar kinderen er bijna ongedeerd vanaf kwamen. Om deze speciale reden.

Altijd in de gordel

‘DIT is waarom je je kinderen goed vast moet maken in de auto. ALTIJD. Zelfs die keren dat ze vreselijk hard krijsen dat ze niet in de gordels willen en ze te strak zitten. Zelfs als ze klagen over clip op hun borst of als ze achterstevoren moeten zitten’, begint ze haar persoonlijke berichtje op Facebook.

Twee minuten

‘Gisteren stopten we op de terugweg van school even om melk te halen. We waren enkele minuten verwijderd van thuis. Een andere auto knalde op ons. Je denkt dat dit je nooit zal overkomen. Alleen anderen. Mijn twee jongens (6 weken en bijna 3) hadden geen schram, maar de hulpverleners zeiden me dat dit verhaal heel anders had kunnen aflopen als ik niet die twee minuten had genomen om ze op een correcte manier in de gordels te zetten.’

LEES OOK: Verschil tussen autostoeltjes wordt vreselijk duidelijk als deze moeder een ongeluk krijgt

Achterstevoren

‘Het gaat goed met me, en ook met mijn kinderen. Alles wat kapot is kan weer vervangen worden. Ik bedankt God voor het veiligstellen van mijn kinderen (en ook Honda, Graco en Chicco). Een belangrijk detail is dat allebei de kinderen van Jenna in een autostoel zaten die achterstevoren was bevestigd.

Massaal gedeeld

Jenna zegt in haar berichtje dat ze niet had verwacht dat haar foto zo vaak gedeeld zou worden. ‘Het was in eerste instantie alleen bedoeld voor familie, vrienden en kennissen, maar hoe meer mensen het zien, hoe beter.’ En zo is het. En dat gebeurt, want haar foto plus bericht is al meer dan 250 duizend keer gedeeld en telt meer dan 60 duizend reacties.

Ambulancemedewerkers delen een belangrijk bericht over de veiligheid van autostoeltjes

Facebook Jenna Rabberman

Reageer op artikel:
Elke ouder móet deze foto van een auto-ongeluk zien
Sluiten