Vrouw deelt als awareness foto van haar borst, nadat ze diagnose borstkanker kreeg

Veel vrouwen denken bij borstkanker aan een knobbeltje, pijn of de verandering van de vorm van de borst, maar dit is niet hoe de ziekte zich altijd uit. Sherrie Rhodes, moeder van drie kinderen, vond een kuiltje in haar borst. Dit bleek borstkanker te zijn. Door er een foto van te maken en die online te delen wil ze awareness creëren rondom de ziekte.

Kuiltje

Sherrie las een artikel op internet, waaruit bleek dat sommige vrouwen met borstkanker een kuiltje in hun borst krijgen. Naar aanleiding van wat er in het stuk stond, bezocht ze haar huisarts. Sherrie had namelijk zelf een vreemd deukje aan de zijkant van haar rechter borst.

Waarschuwing op Facebook

Haar huisarts stuurde haar door naar een speciale kliniek, waar ze de diagnose borstkanker kreeg. Omdat ze zelf gewaarschuwd werd door een artikel en ze het kuiltje in haar borst nooit als gevaarlijk had gezien, wilde ze haar eigen borst ook als voorbeeld gebruiken om andere vrouwen te waarschuwen. Sherrie maakte daarom een foto van haar zieke borst en zette die op Facebook.

LEES OOK: Deze video tegen borstkanker zegt meer dan duizend woorden

Borstkanker

‘Gisteren is er bij mij borstkanker geconstateerd. Dat kwam als een heel erge schok, omdat het kuiltje (op de foto) het enige symptoom is. Op de scan was een tumor te zien en de mammogram die ik de dag erna kreeg bevestigde de kanker. Ik maakte me niet druk, omdat ik geen bultje had. Maar alsjeblieft, check je borsten regelmatig op oneffenheden en negeer afwijkende dingen nóóit. Als ik dat artikel niet had gelezen, had ik nooit geweten dat een kuiltje een symptoom van borstkanker is. Dus deel deze foto en zorg dat zoveel mogelijk mensen dit weten’, schrijft ze.

‘Bedankt’

Haar bericht gaat nu massaal het internet over, en krijgt veel reacties van andere vrouwen die het moedig vinden dat ze dit doet. Dat haar bericht echt wat teweeg brengt, blijkt: ‘Gisteren heb ik mijn borsten sinds lange tijd weer aangeraakt, allemaal omdat ik dit bericht voorbij zag komen’, schrijft iemand. ‘Bedankt, Sherrie, voor het delen van de foto zo kort na de diagnose. Je hebt me geïnspireerd’, schrijft een ander.

Heftig! Vrouw laat de harde waarheid van borstkanker zien

Facebook Sherrie Rhodes

Reageer op artikel:
Vrouw deelt als awareness foto van haar borst, nadat ze diagnose borstkanker kreeg
Sluiten