Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 29 dec 2017

Moeder wilde deze foto samen met haar dochter niet online te zetten, maar doet het toch

Moet je als ouder samen met je kind in bad of onder de douche kruipen? Kun je ‘m kus op zijn of haar mond geven? De laatste tijd worden er vaker vraagtekens bij deze kwesties gezet. Dat is precies de reden waarom de Australische moeder Stevie Niki twijfelde of ze een foto waarop ze haar dochtertje een kus op haar mond geeft, wel op haar Instagram moest zetten of niet.

Mom-shaming

Stevie is blogger en heeft daarom een schare volgers die haar foto’s te zien krijgt. Omdat ze geen negativiteit wil losmaken en ook niks met mom-shaming te maken wil hebben, overwoog ze om de foto niet te plaatsen. Ze besloot het echter wel te doen, en plaatste eronder wat haar beweegredenen zijn. Go Stevie, go Stevie!

Veroordeeld

‘Een van mijn eerste gedachten was dat ik me afvroeg of ik deze prachtige foto wel zou moeten delen met mijn volgers. Hoe droevig is dat? Ik vind het droevig dat ik me dit afvraag. Dat ik me afvraag of ik dit wel moet plaatsen en dat andere mensen geshamed worden omdat ze de foto wel geplaatst hebben. Het is bizar waar we doorheen gaan als ouders. Die shaming door andere ouders. We worden veroordeeld als we zo’n foto plaatsen, maar net zo hard als we niet genoeg plaatsen’, schrijft Stevie.

Trieste wereld

‘Als we niet eens meer een foto kunnen plaatsen waarop we affectie tonen voor ons bloedeigen kind zonder voor van alles te worden uitgemaakt, dan leven we in een trieste wereld.’, gaat ze verder. ‘Ik vraag me echt af wat er in het hoofd van iemand omgaat die vindt dat je je eigen kind niet op de mond kunt kussen, omdat het ongepast zou zijn. Het irriteert me dat ik dit verhaal onder deze foto moet zetten, want dat had naar mijn mening niet gehoeven. Anyway, ik hou van haar lef – mijn kleine wilde kind. En dat is de enige titel die deze foto verdient’, schrijft Stevie.

De foto heeft al meer dan zeshonderd likes in de wacht gesleept en eronder plaatsen mensen verschillende reacties, maar het gros is het met Stevie eens. ‘Ik ben 51, mijn moeder is 80 en we kussen elkaar nog steeds op de mond. Dat heet ouderliefde’, schrijft iemand.

One of my first thoughts were when contemplating sharing this beautiful photo of my daughter and I, was how there was a big hoo haa over a celebrity who shared a photo of them kissing their child on their lips. How sad is that? that i even entertained that thought. That, that even happened. That i had to question posting this and that someone was shamed for doing the same thing? Its crazy what we go through as parents, the shaming… the shaming from fellow parents. We are honestly damned if we do and damned if we dont. If you cant even kiss your own child or show them affection without being slammed, then we are living in a sad world. I have to seriously question why or what has jaded anothers mind into thinking kissing your own child is seen as inappropriate. Now I'm annoyed that this photo has this caption, because it shouldn't. Anyway, i love her stinkin' guts – my little wild child.. and thats the only caption this photo needed.

Een bericht gedeeld door Stevie || Aussie Mum (@mytribeofsix) op

Goed voor een dikke glimlach: wat er gebeurt als twee kleuters kussen

Instagram

Reageer op artikel:
Moeder wilde deze foto samen met haar dochter niet online te zetten, maar doet het toch
Sluiten