Marleen Staal
Marleen Staal Kids 7 mrt 2019

Deze hilarische strip bewijst: als moeder sta je bijna nooit leuk op de foto met je kind

Je herkent het vast wel. Op je telefoon staan wel miljoenen foto’s van je lief met jullie kind, maar als je vraagt of je partner ook jou even op de kiek zet met le baby un du, dan sta je er weerzinwekkend op. En niet in de goede zin van het woord. Deze strip – die as we speak helemaal viral gaat – legt dit herkenbare moment op fantastische wijze vast.

Als moeder sta je bijna nooit op de foto en daar kom je gaandeweg pas achter als je door al die honderd ‘kijk eens hoe lief die mondhoek omhoog krult als hij slaapt’-foto’s scrollt. Dit leed blijk je  (gelukkig) niet alleen te delen, want toen onderstaande strip het wilde web in werd geslingerd, kreeg het al gauw bijval van honderden moeders van wie hun man ook nooit de juiste foto lijkt te kunnen maken.

Mannen vs vrouwen

En ja sorry guys, dit fenomeen lijkt vooral te bestaan onder vrouwen die een kind hebben met een man. Er blijkt namelijk – gezien de duizenden reacties op de foto – een groot verschil te bestaan hoe mannen een foto nemen van hun kind met de moeder en hoe vrouwen dit andersom op hun beurt doen. Op de één af andere manier zit er nou nooit eens een pareltje tussen, maar wanneer jij als moeder achter de lens kruipt, schiet je het ene na de andere oogstrelende kiekje.

De strip, gemaakt door comic artiest Victoria Bolduc,  zorgt in ieder geval voor heel veel herkenbaarheid. Het onderschrift bij de strip zegt genoeg. ‘Foto’s van mijn man met de baby vs foto’s van mijzelf met de baby’. Het contrast kan inderdaad bijna niet groter. En hoe lief het ook is bedoeld, je partner krijgt het op de een of andere manier toch altijd voor elkaar om net die ene verkeerde hoek uit te kiezen waardoor je er minder fotogeniek uitziet dan je denkt. Of dat je kind er half stoned op lijkt te staan, omdat hij of zij net met zijn of haar oogjes knippert.

Selfie

Op Reddit zijn gebruikers er het roerend over eens dat deze strip de spijker op z’n kop slaat. Want behalve slechte foto’s van jezelf met een kind, gebeurt het eigenlijk nog veel vaker dat je als moeder überhaupt niet op de foto te bekennen bent, tenzij je een selfie met je kind maakt. Zo schrijft een moeder lekker sarcastisch: “Ik ben bang dat op een dag de kinderen naar onze foto’s kijken en zullen zeggen: ik ben blij dat we papa hadden, want mama was er nooit.”

Dit vind je misschien ook interessant

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze hilarische strip bewijst: als moeder sta je bijna nooit leuk op de foto met je kind
Sluiten