Deze foto zorgt ervoor dat je echt nooit meer onder de zonnebank gaat

We weten allemaal dat je je op vakantie regelmatig moet insmeren, maar nu het gedaan is met het mooie weer in Nederland zijn we misschien geneigd om onder de zonnebank te duiken. Actrice Terri Dwyer deelde een foto waarop te zien is hoe erg haar huid is aangetast door zonnebanken in haar tienerjaren. Ze had meerdere melanomen en wil nu laten zien wat voor enorme schade zonnebanken kunnen veroorzaken.

Huidkanker

In een interview aan Mail Online vertelt Terri dat ze vroeger thuis een zonnebank had, waar ze regelmatig onder te vinden was. Het vaakst toen ze jonger was dan 18 jaar. ‘Als je jong bent, maak je je totaal niet druk over de gevaren van zonnen. Nu ik huidkanker heb, zou ik graag teruggaan naar mijn jongere zelf om een hartig woordje met haar te praten’, zegt ze.

LEES OOK: 8 dingen die je nog niet wist over huidkanker

Zonnebanken verbieden

Doktoren kunnen het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar ze zijn ervan overtuigd dat Terri’s huidkanker veroorzaakt is door haar zongedrag in haar jeugd. Nu wil Terri zich hard maken om zonnebanken in Engeland te verbieden. Volgens onderzoek is het de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen van 20 jaar en jonger.

UV-camera

Om te laten zien wat de zon en zonnebanken nu eigenlijk voor blijvende schade aan je huid aanrichten, heeft Terri een foto van haar gezicht laten nemen met een speciale UV-camera. Hoe meer en hoe donkerder de vlekken op het gezicht, hoe meer schade de zon heeft aangebracht. Dit kun je vaak niet op het blote oog zien.

‘Toen ik vroeger onder de zonnebank kroop, dacht ik er nooit bij na dat ik er wel eens dood aan zou kunnen gaan en mijn kinderen zonder moeder zou kunnen achterlaten, doordat ik een bruine huid wilde. Ik raad iedereen aan om je huid elke maand te checken, ook al lig je weinig in de zon.’

Vrouw krijgt huidkanker en reist naar de 7 wereldwonderen in 13 dagen

Dailymail

Reageer op artikel:
Deze foto zorgt ervoor dat je echt nooit meer onder de zonnebank gaat
Sluiten