Geboortefotograaf: ‘een keizersnede is geen bevalling, daar maak ik geen foto’s van’

De berichtjes tussen een geboortefotograaf en een moeder die liever anoniem wil blijven hebben ouders over de hele wereld geschokt. Nadat de moeder de fotograaf vroeg om haar keizersnede vast te leggen, weigerde ‘ie om de geboorte te fotograferen. En dat om een bizarre reden die ze per app meedeelde.

De moeder was zo in shock van het bericht van de fotograaf, en voelde zich gediscrimineerd door de belachelijke reactie. Ze besloot een screenshot te maken van hun app conversatie en zette ‘m op haar Facebook. Daar krijgt ze een hoop steun en bijval van andere moeders, die het volledig met haar eens zijn. Het bericht is intussen al bijna een miljoen keer geliked.

Geen bevalling

De fotograaf – en nee, je gelooft het bijna niet – appte de moeder het volgende:

‘Een operatie is geen bevalling, schat. Je bevalt niet. Je ondergaat een operatie om je dikke buik te laten verwijderen. Dat is geen bevalling, hoe je het ook went of keert, en ik ga daar niet bij aanwezig zijn om er foto’s van te maken’, schreef de geboortefotograaf. ‘Als je beslist om wél echt te bevallen kun je het me laten weten, dan plannen we een sessie in. Het moederschap is een moeilijke taak, als ik jou was zou ik er nog een keer over nadenken.’

LEES OOK: Moeder maakt statement na keizersnede: ‘Ik ben wel bevallen!’

Geen geboortefotograaf

Naast reacties van andere ouders, kreeg de moeder ook reacties van andere geboortefotografen. Deze sprong er met kop en schouders bovenuit:

‘Geboortefotografen houden van keizersnedes. Wij vinden dat moeders die op deze manier bevallen supersterk, mooi en dapper zijn. We zien ze de operatiekamer inrijden, hun borst op en neer gaan terwijl de chirurg begint te snijden. Soms zien we intense spanning, soms angst, soms opluchting, maar we zien ALTIJD een sterke vrouw. Dan leggen we het moment vast waarop dat kleine wondertje ter wereld komt, en zien we die enorme krachtige levenslust ook terug bij de baby. We krijgen een kijkje in de verborgen wereld van de buik, en die is overweldigend. En dan het moment waarop de ouders hun kindje voor het eerst zien is geweldig mooi. Net zo mooi als wanneer dat gebeurt na een vaginale bevalling. En iemand die het tegenovergestelde beweert, mag zich geen geboortefotograaf noemen. Einde verhaal.’

Wauw! Dit is de allerliefste keizersnedefoto die we ooit hebben gezien

Reageer op artikel:
Geboortefotograaf: ‘een keizersnede is geen bevalling, daar maak ik geen foto’s van’
Sluiten