Janne Vogel
Janne Vogel Kids 14 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Fotograaf eert haar 11 kinderen in een prachtig familieportret

Moeder zijn én een grote passie hebben voor fotografie: dat levert de mooiste plaatjes op. Fotograaf Lisa Holloway heeft elf kinderen, en die zet ze maar al te graag op de foto. Met deze prachtige zwart-wit foto eert ze ze alle elf tegelijk.

Al jarenlang verschijnen op haar Instagram-pagina mooie portretten van haar kinderen. Meestal fotografeert ze ze per twee of drie, maar voor deze bijzondere foto pakte ze uit.

Heirloom portret

Voor haar bijzondere project zette ze al haar kinderen -van bijna twee tot twintig jaar oud – op een rij, en fotografeerde ze alle elf vanuit precies dezelfde hoek.
Lisa noemt het project zelf een ‘heirloom portret’.

Hoe ze te werk ging? Ze zette alle kinderen apart op de foto in hetzelfde licht en ging daarna aan de slag met Photoshop om alle kinderen naast elkaar te plakken. De foto hangt momenteel groot geprint in hun huis. Lisa: ‘Het was een fascinerend experiment en zo grappig om al hun verschillende trekjes te zien. Je kunt precies onderscheiden wie dezelfde neus heeft, en dezelfde kin en lippen bijvoorbeeld.’

LEES OOK: 20 x onverwachte voordelen van een groot gezin

Bijzonder

De foto is niet alleen bijzonder omdat het een echte eye-catcher is, hij werd ook nog eens gemaakt voor een reden. Lisa wilde met de foto eenheid van de hechte groep vieren. Het jongste kindje van de elf werd geboren met een hartafwijking en heeft al heel wat operaties ondergaan. Ook al gaat het nu hartstikke goed met haar, het zorgt ervoor dat de foto met de hele groep toch een andere lading krijgt. Vinden we mooi.

Meer foto’s van Lisa Holloway zie je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Modern Met

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Fotograaf eert haar 11 kinderen in een prachtig familieportret
Sluiten