Fotograaf legt complete bevalling van zijn vriendin prachtig vast

De bevalling is begonnen. Je vergaat zowat van de pijn en weet niet waar je het zoeken moet. En dan wil je vent je ook nog even op de gevoelige plaat zetten. Gelukkig doet deze fotograaf dat prachtig en met toestemming van zijn vrouw.

De Braziliaanse fotograaf Gustavo Gomes heeft alle zware en intieme momenten van de 20 uur durende thuisbevalling van zijn vriendin vastgelegd. Zo zou zijn dochter Violeta later kunnen zien wat voor groot ‘avontuur’ haar geboorte was voor haar ouders.

Gustavo fotografeert sinds het begin van zijn carrière als fotograaf alles wat er in zijn leven -en het leven van vriendin Priscila Bochi- gebeurt, dus naar eigen zeggen was het fotograferen van zijn bevallende vriendin heel normaal. En dat vond zij ook. Dus zo geschiedde.

Priscila kreeg hulp van een Braziliaanse ‘doula’. Dat is iemand die haar op natuurlijke wijze, zowel fysiek als mentaal, bijstond tijdens de bevalling. Onder andere door haar massages te geven.

Gustavo: “Er waren soms momenten dat ik niks voor mijn vriendin kon betekenen.”

Het mooiste aan de foto’s vindt hij dat je in de ogen van zijn vriendin kunt zien waar ze doorheen gaat. “Ze bleef maar zeggen dat ze het niet meer kon. Wij wisten dat ze het wél kon.”

De reden dat Gustavo het moment dat Violeta daadwerkelijk ter wereld kwam niet heeft gefotografeerd, is omdat hij naar eigen zeggen zo meegetrokken werd in het moment dat hij zijn camera totaal vergat.

Ook wil het koppel met de fotoserie laten zien dat er niks mis is met een thuisbevalling. In Brazilië worden veel kindjes namelijk geboren via een keizersnede.

Trouwens, hier lees je hoe je een bevalling zo gemakkelijk mogelijk laat verlopen >

Reageer op artikel:
Fotograaf legt complete bevalling van zijn vriendin prachtig vast
Sluiten