Fotograaf maakt wereldreis om de schoonheid van roodharige vrouwen vast te leggen

Fotograaf Brian Dowling kun je gerust gefascineerd door readheads noemen. Hij reisde namelijk de hele wereld over om de schoonheid van roodharige vrouwen vast te leggen. Hij bezocht twintig landen en zette in totaal 130 prachtige vrouwen voor zijn lens.

Met hun rode haar zijn deze vrouwen (en andere readheads) zeker zeldzaam te noemen. Maar één procent van de wereldbevolking heeft rood haar, veroorzaakt door een genmutatie met de naam MC1R. Dit is hetzelfde gen dat iemands pijngrens bepaalt (ja, het is zeker waar dat roodharigen een lagere pijngrens hebben dan mensen met een andere haarkleur).

Collectors item

Alle foto’s wil Brian bundelen in een fotoboek: Redhead Beauty. Om het echt te publiceren startte Brian een Kickstarterproject. Als hij genoeg mensen vindt die een steentje bij willen dragen, zal hij 99 exemplaren van het boek laten maken. Een echt collectors item dus.

Brian deed er drie zomers over om alle vrouwen te fotograferen. Met de foto’s wil hij het stereotype beeld dat er bestaat over mensen met rode haren onderuit halen. Brian bedoelt dat we ons eigenlijk moeten focussen op de totale schoonheid van roodharigen en niet meteen aan alleen de vaak voorkomende witte huid en sproeten denken. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig. Zie hier een sneakpreview!

1. Carmen uit Nederland

2. Alisha uit Oekraïne

3. Elainna uit Amerika

4. Elias uit Noord-Ierland

5. Ellie uit Engeland

6. Gracie uit Ierland

Nog meer Famme? Volg ons ook op Instagram!

7. Ismee uit Nederland

8. Judith uit Nederland

9. Kim uit Duitsland

10. Kirstie uit Schotland

11. Krissy uit Duitsland

12. Lisa uit Oostenrijk

13. Madeline uit Amerika

14. Maria uit Rusland

15. Shannon uit Australië

Schoonheid zit aan de buitenkant? Blinde vrouwen geven hun definitie van het woord

Kickstarter

Reageer op artikel:
Fotograaf maakt wereldreis om de schoonheid van roodharige vrouwen vast te leggen
Sluiten