Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 12 jan 2017

Fotograaf maakt hartverscheurende fotoserie van terminaal zieke baby en z’n zusje

De Amerikaanse ouders Lyndsay en Matthew Brentlinger hadden een diepe kinderwens, tot die na jaren eindelijk in vervulling ging. Op 17 december 2016 werden zij ouders van de tweeling William en Reagan. Tijdens de zwangerschap kregen ze echter verschrikkelijk nieuws.

Toen Lyndsay 23 weken zwanger was, vertelden doktoren haar dat William niet levend ter wereld zou komen. Toch overleefde het kleine ventje de zwangerschap, maar werd geboren met een hart waarvan alleen de rechterkant functioneerde. Het gezin had elf prachtige, maar intens verdrietige dagen met zijn viertjes. Volgens vader Matthew de mooiste dagen van zijn leven.

Fotoserie

Om de herinnering aan William zo levend mogelijk te houden, vroegen ze Lindsey Brown, een professionele fotograaf, om foto’s van hun gezin te maken. ‘Ik was me bewust van de betekenis van deze fotoserie, ik wilde het zó goed doen’, vertelt ze. Door de fotoserie op internet te zetten willen om hun trots voor hun beide kinderen met iedereen te delen. ‘Elke keer als ik de foto’s zie moet ik huilen. Ze zijn prachtig’, aldus moeder Lyndsay.

LEES OOK: Lieve fotoserie van moeders met hun één dag oude baby

Hartverscheurend. Vader schrijft een prachtige brief aan zijn doodgeboren zoontje

Foto’s: Lindsey Brown Photography

Lindsey Brown Photography

Reageer op artikel:
Fotograaf maakt hartverscheurende fotoserie van terminaal zieke baby en z’n zusje
Sluiten